Închide

Patronii Penny testează livrarea cu ajutorul dronelor în zonele rurale izolate din Germania

Avatar
trees, field, house

Fotografie de Outdoormoni pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Grupul REWE, patron al Penny, participă la un proiect pilot pentru livrări cu drone în cartierele izolate din Michelstadt, în Hesse, Germania, potrivit ESM Magazine.

Proiectul intitulat “LieferMichel” permite locuitorilor din zonele izolate din Michelstadt să comande produse alimentare și bunuri de uz casnic de la magazinele REWE și să le fie livrate la domiciliu.

Cunoscut și sub numele de ‘DroLEx – Drone Load Bike Express Delivery’, proiectul pilot este realizat de Universitatea de Științe Aplicate din Frankfurt și Wingcopter.

Alți parteneri sunt REWE, Vodafone și Riese & Müller și orașul Michelstadt. Acesta este finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Digitale și Transporturilor (BMDV) în cadrul liniei directoare de finanțare ‘Mobilitate aeriană inovatoare’, a precizat REWE.

Comenzile sunt livrate de o dronă de livrare Wingcopter până la puncte fixe de aterizare la periferia satelor, de unde sunt transportate la clienții finali cu ajutorul unor biciclete cargo Riese & Müller.

“Lucrăm de ani de zile la subiectul mobilității autonome în cadrul diviziei de cercetare și inovații și avem întotdeauna un singur obiectiv în minte – să le oferim clienților noștri noi experiențe de cumpărături și să facem cumpărăturile convenabile și ușoare. Suntem pionieri și deschizători de drumuri în sectorul german de retail alimentar. Așteptăm cu nerăbdare să testăm ofertele în zonele rurale, pe lângă numeroasele proiecte din zonele urbane, și să învățăm și să dezvoltăm în continuare tehnologia și procesele împreună cu partenerii de proiect”,

a declarat Dr. Robert Zores, Chief Digital Innovation Officer la REWE digital.

scroll to top