Închide

PayU estimează o creștere de 25% față de ediția Black Friday 2020

Avatar
black friday, online, shopping

Fotografie de un-perfekt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

PayU, companie care activează pe piața plăților online din România, estimează că în ediția din acest an a Black Friday, care începe pe 12 noiembrie, la nivelul pieței de e-commerce se vor achiziționa și plăti online produse și servicii în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei. Astfel vom asista la o creștere de aproximativ 12% a volumului plăților online, comparativ cu 2020. În ceea ce privește numărul tranzacțiilor înregistrate în această zi, se estimează o creștere de 25% față de ediția precedentă.

„Anul trecut, în momentul de vârf, am înregistrat aproape 5.000 de tranzacții pe minut și suntem pregătiți să întâmpinăm și anul acesta volumul în creștere al tranzacțiilor online”, a adăugat Elena Gheorghe, Country Mangaer PayU România.

Cum cumpără românii de Black Friday

„Schimbarea comportamentului de cumpărare a românilor, prin migrarea masivă către online, a fost impulsionată de pandemie, însă menținerea trendului ascendent al tranzacțiilor online se datorează creșterii încrederii consumatorilor în plățile online, ca o consecință a eforturilor comune ale operatorilor de plăți și ale comercianților, care au reușit să rețină cumpărătorii în mediul online”, se arată în comunicatul emis de PayU.

Estimările PayU arată că valoarea coșului de cumpărături plătit în rate va fi cu 60% mai mare față de valoarea coșului mediu de cumpărături, în timp ce plata cu un singur click va reprezenta aproximativ 65% din tranzacțiile plătite online pentru prima zi de Black Friday, creșterea fiind de 35% față de ediția precedentă, potrivit Retail.ro.

Categorii preferate de produse la reduceri

„Câteva dintre categoriile foarte puternic reprezentate în portofoliul PayU sunt și cele pentru care ne așteptăm să genereze cele mai multe tranzacții de Black Friday, iar acest lucru ni s-a confirmat încă de anul trecut, când valoarea cea mai mare a achizițiilor online a provenit din IT&C, home & deco, fashion, parfumuri & beauty, cărți și jocuri și jucării. Ne așteptăm la o continuare a acestui trend”, a mai spus Elena Gheorghe.

PayU este divizia fintech și plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. PayU este un furnizor de servicii de plată online în 50 de piețe. Prosus, deținătorul PayU, este listată la Euronext Amsterdam. În România, PayU lucrează cu parteneri precum: Altex.ro, Allianztiriac.ro, eMAG.ro, Eventim.ro, Elefant.ro, Fashiondays.ro, Flanco.ro, NNdirect.ro, olx.ro, PCgarage.ro, tazz.ro, Telekom.ro, Vodafone.ro și alții.

scroll to top