Închide

Pfizer spune că vinde anul acesta peste 2 miliarde de vaccinuri. Venit astronomic previzionat

Avatar
Pfizer

Foto: The World Economic Forum

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul farmaceutic american Pfizer şi-a revizuit în creştere ambiţiile – atât cifra de afaceri, cât şi profitul – şi preconizează să vândă în 2021 vaccinuri împotriva covid-19 în valoare de 33,5 miliarde de dolari, în parteneriat cu firma germană în domeniul biotehnologiei BioNTech.

Comenzile ar însuma 2,1 miliarde de doze de vaccin anticovid în întreaga lume, conform Bloomberg.

Gigantul Big Pharma din New York proiectase anterior vânzări de vaccinuri pentru anul acesta de 26 miliarde de dolari. Revizuirea ascendentă reflectă o cerere semnificativă, pe care Pfizer o gestionează împreună cu partenerul german BioNTech. Cifrele apar în creștere pe măsură ce țările se luptă cu noi focare alimentate de varianta virusului delta.

În al doilea trimestru, vaccinul a înregistrat vânzări de 7,8 miliarde de dolari, a declarat Pfizer miercuri, mai mult decât se așteptau americanii (7,05 miliarde de dolari). Compania, care a livrat 1 miliard de doze în regim de dublă injectare, are contracte pentru 2,1 miliarde de doze până la jumătatea lunii iulie.

Deși pionier în vaccinurile cu tehnologie ARN mesager, Pfizer face progrese, de asemenea, și cu vaccinuri care utilizează platforme mai tradiționale. Compania a declarat că vaccinul său pentru virusul sincițial respirator pentru adulți a demonstrat o eficiență de 100% împotriva infecției simptomatice ușoare până la moderate într-un studiu de etapă intermediară. Pe baza acestor date, compania va iniția un studiu în stadiu târziu în septembrie, cu rezultate inițiale așteptate încă din primul trimestru al anului 2022.

Separat, Pfizer a finalizat recrutarea pentru un studiu de faza 2 a unui vaccin candidat împotriva bolii Lyme, pentru care se așteaptă să demareze un studiu în a doua jumătate a anului 2022.

scroll to top