Închide

Noutăți de la ”Scientific Update”: Philip Morris International evaluează impactul produselor fără fum în Japonia

Avatar
Pmi Research & Development

Sursa foto: Philip Morris International.

Timp de citire: 2 minute

​Philip Morris International Inc. a lansat cea mai recentă ediție a Scientific Update, o publicație dedicată eforturilor de cercetare pentru a dezvolta și a evalua o serie de alternative fără fum la țigări.

Studiile au arătat că, în Japonia, consumul de țigări a scăzut cu 44% în 5 ani, de la introducerea produselor din tutun încălzit. În această ediție, PMI analizează în detaliu cele mai de succes exemple referitoare la reducerea efectelor nocive ale fumatului în Japonia.

Scăderea vânzărilor de țigări în Japonia, generată probabil de introducerea produselor din tutun încălzit, a fost menționată în mai multe ediții anterioare.

Cercetările PMI publicate recent arată o scădere a spitalizărilor pentru anumite boli asociate fumatului, care coincide cu o tendință în creștere de adoptare a produselor din tutun încălzit.

Interviul cu Tomoko Iida, Director Regional Scientific Engagement Asia la PMI, oferă o perspectivă aprofundată asupra impactului pe care principalul produs din tutun încălzit al companiei îl are asupra reducerii efectelor nocive ale fumatului în Japonia, precum și asupra cercetării locale și comunicării științifice care contribuie la realizarea acestui impact.

”Japonia poate servi drept exemplu pentru alte țări și demonstrează faptul că produsele fără fum pot juca un rol semnificativ în reducerea efectelor nocive ale fumatului și în sănătatea publică. Datele despre vânzări în Japonia arată că prezența pe piață a produselor din tutun încălzit a avut un impact pozitiv asupra scăderii prevalenței fumatului deoarece un număr mare de fumători adulți au renunțat la țigări. Adoptarea produselor din tutun încălzit în Japonia a fost, însoțită de scăderi puternice ale vânzărilor de țigări. Conform ultimului raport al Institutului Japonez al Tutunului, consumul de țigări a scăzut cu 44% în 5 ani de la introducerea produselor din tutun încălzit – cea mai mare scădere înregistrată vreodată în Japonia”, a declarat Emma Zeicescu, Director de Comunicare, Philip Morris România.

Publicația Scientific Update este disponibilă aici, iar edițiile anterioare sunt disponibile pe PMIScience.com.

Material susținut de Philip Morris România.

scroll to top