Închide

Pixar Animation Studios disponibilizează 175 de angajați, deoarece Disney reduce conţinutul

Avatar
black metal cross on brown brick wall

Fotografie de Max Cortez pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Pixar Animation Studios va concedia aproximativ 175 de angajaţi, sau aproximativ 14% din forţa de muncă a studioului, a declarat pentru CNBC un purtător de cuvânt al companiei-mamă Walt Disney. Reducerile au loc în timp ce CEO-ul Bob Iger lucrează la îndeplinirea mandatului său general de a se concentra pe calitatea conţinutului său, nu pe cantitate, transmite CNBC.

Disponibilizările au afectat alte companii Disney anul trecut, dar reducerile Pixar au fost amânate din cauza programelor de producţie. Iniţial, s-a raportat că 20% dintre angajaţii studioului de animaţie ar fi disponibilizaţi.

Iger, care a revenit în funcţia de CEO la sfârşitul anului 2022, a lucrat pentru a inversa necazurile de box-office ale companiei, provocate atât de deciziile de conţinut ale companiei, cât şi de închiderile din cauza pandemiei.

În timp ce Disney a înregistrat succese mixte de box office cu mai multe francize, inclusiv Marvel Cinematic Universe, compania nu a reuşit să-şi facă animaţiile să rezoneze cu publicul.

Când cinematografele s-au închis în timpul pandemiei, Disney a încercat să completeze noul serviciu de streaming Disney+ al companiei cu conţinut, extinzându-şi echipele creative şi trimiţând filme de teatru direct în digital. Decizia i-a determinat pe părinţi să caute noi titluri Disney în streaming, nu în cinematografe, chiar şi atunci când Disney a optat ca firmele să revină pe marele ecran.

Agravând necazurile Disney, mulţi membri ai publicului au început să simtă că conţinutul companiei a devenit exagerat de existenţial şi prea preocupat de problemele sociale dincolo de interesele copiilor.

Drept urmare, niciun film de animaţie Disney de la Pixar sau Walt Disney Animation nu a generat mai mult de 480 de milioane de dolari la box office-ul global din 2019.

Pentru comparaţie, chiar înainte de pandemie, ”Coco” a generat 796 de milioane de dolari la nivel global, în timp ce ”Incredibilii 2” a obţinut 1,24 miliarde de dolari la nivel global, iar ”Toy Story 4” a câştigat 1,07 miliarde de dolari la nivel global.

Cu Iger din nou la cârmă, Pixar se va reorienta asupra lansărilor în cinematografe şi se va îndepărta de seriale scurte pentru Disney+.

scroll to top