Închide

Plastic is fantastic! Delhaize, patron Mega Image, dat în judecată de organizații ecologiste

Avatar
Delhaize Mega Image

Foto: Shutterstock.com

Timp de citire: 2 minute

ClientEarth și Plastic Soup Foundation au depus o plângere la organul de supraveghere a pieței de valori olandeze AFM împotriva lui Ahold Delhaize, lanțul de retail prezent în România prin rețeaua Mega Image. Potrivit organizațiilor de mediu, grupul de supermarketuri rămâne mult prea vag în ceea ce privește utilizarea plasticului, mai mult mimând reducerea acestuia, conform DutchNews.nl.

Organizațiile de mediu fac referire la legile europene care impun companiilor să raporteze cu privire la impactul activităților lor asupra mediului. Se spune că Ahold Delhaize raportează inadecvat în acest sens și oferă mai puține informații despre utilizarea ambalajelor din plastic decât alte lanțuri de retail.

Risc pentru investitori

Această lipsă de informații ar reprezenta o amenințare nu numai pentru companie, ci și pentru investitorii săi. Potrivit organizațiilor, reducerea utilizării plasticului este esențială pentru a îndeplini obiectivele climatice, iar companiile vor fi din ce în ce mai răspunzătoare pentru acest lucru în viitor. 

Fundația Plastic Soup a cercetat ambalajul a peste 4.000 de produse cu etichetă privată vândute de supermarketul grupului Delhaize, Albert Heijn. Peste 80% dintre ele au fost ambalate în plastic. Pe baza acestei cercetări, organizația a concluzionat că

“Retailerul, în calitate de lider de piață și autoproclamat cel mai sustenabil supermarket din Țările de Jos, ar trebui să încerce mult mai mult”.

Ahold Delhaize urmează să investigheze plângerea, scrie Business Insider.

Grupul de supermarketuri spune că raportează anual progresele pe care le face în ceea ce privește reducerea plasticului. Se spune că eforturile retailerului se concentrează pe acele zone în care poate avea un impact direct. Printre acestea se numără îmbunătățirea ambalajului produselor cu etichetă privată, eliminarea treptată a plasticului de unică folosință și reciclarea deșeurilor din plastic de la punctele sale de vânzare, măsuri considerate prea vagi de către organizațiile ecologiste.

scroll to top