Închide

Philip Morris International accelerează tranziția către un viitor fără fum și își extinde portofoliul cu IQOS ILUMA ONE

Avatar
Iqos Iluma One 3

Sursa foto: Philip Morris România.

Timp de citire: 3 minute

Philip Morris International (PMI) anunță lansarea în România a unui nou dispozitiv din seria IQOS ILUMA. Noul produs, IQOS ILUMA ONE, se adaugă portofoliului de alternative fără fum al PMI pentru adulții care altfel ar continua să fumeze sau să utilizeze produse cu nicotină. Noul dispozitiv oferă posibilitatea utilizatorilor adulți să aleagă în funcție de nevoile și preferințele lor.

”Accelerăm tranziția către obiectivul nostru de a construi o Românie fără fum. Punem la dispoziția celor 5 milioane de fumători adulți români dispozitive inovatoare, create după mulți ani de cercetare și dezvoltare și care au în spate cele mai performante tehnologii. Peste 460 de mii de români au ales deja produsele alternative fără fum. Suntem încrezători că noul produs ne va ajuta în eforturile noastre de a-i convinge pe fumătorii adulți să se lase definitiv de fumat”, a declarat Mircea Scăunașu, Managing Director Philip Morris România.

În 30 iunie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 80 de piețe, iar PMI estimează că aproximativ 19,4 milioane de adulți din întreaga lume au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat.

”Gama ILUMA se extinde cu un dispozitiv nou, intuitiv «all-in-one»: IQOS ILUMA ONE. Acesta este cel mai nou dispozitiv compact al companiei, care are la bază tehnologia SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™, prezentă și în IQOS ILUMA. Dispozitivul va fi disponibil în cinci culori și va avea multiple opțiuni de personalizare. Cu această completare a portofoliului de produse din tutun încălzit, oferim o varietate de alternative mai bune, fără fum, pentru adulții care altfel ar continua să fumeze”, a declarat Denys Strobykin, Marketing & Digital Director Philip Morris România.

IQOS ILUMA ONE are un design compact (all-in-one), nu presupune un încărcător separat pentru reîncărcarea „stiloului” și permite până la douăzeci de utilizări la o singură încărcare completă a bateriei. Asemănător celorlalte dispozitive din familia IQOS ILUMA, introduse pe piața din România în luna iunie, IQOS ILUMA ONE folosește tehnologia de încălzire prin inducție – SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM – care încălzește tutunul din interior fără a utiliza lamelă. În plus, oferă o modalitate mai curată de a încălzi tutunul, o experiență mai consistentă, fără fum, fără reziduuri de tutun și fără nevoia de a curăța dispozitivul.

IQOS, produsul de tutun încălzit numărul 1 din întreaga lume (potrivit estimărilor PMI la nivel global, bazate pe numărul total de vânzări de HTU – heated tobacco units – la nivel de piață la nivelul decembrie 2019, excluzând China și SUA), este rezultat al investițiilor de peste 10.5 miliarde USD în cercetare, dezvoltare, producție și marketing. Spre deosebire de produsele convenționale din tutun, acesta încălzește și nu arde consumabilele special concepute pentru dispozitivele IQOS ILUMA.

Philip Morris International: Construim un viitor fără fum 

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum.

Din 2008, PMI a investit peste 10,5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață.  

În noiembrie 2022, PMI a achiziționat Swedish Match – lider în comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral – și se află astfel în fruntea companiilor care luptă pentru un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS și ZYN.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP), precum și produsului de tip snus al companiei Swedish Match, ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP).

În 30 iunie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 80 de piețe, iar PMI estimează că aproximativ 19,4 milioane de adulți din întreaga lume au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat.

Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 35,4% din veniturile nete totale ale PMI pentru cel de-al doilea trimestru din 2023.

Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat în februarie 2021 ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, își propune să îmbunătățească calitatea vieții prin furnizarea de experiențe de sănătate integrate. 

Material susținut de Philip Morris România.

scroll to top