Închide

Premierul desemnat Dacian Cioloș vine cu primele propuneri fiscale. Energia, în prim plan

Avatar
Dacian Ciolos 2019 46

Foto: libertatea.ro

Timp de citire: < 1 minut

Premierul desemnat Dacian Cioloș a precizat că prioritatea este refacerea coaliției de guvernare, alături de PNL, UDMR și grupul minorităților. Asta deși liderul USR a pus umărul la demolarea fostului guvern al aceleiași coaliții. Dacian Cioloș a spus, de asemenea, că a purtat discuții cu partidele enumerate anterior și că o primă întâlnire urmează să aibă loc miercuri.

Premierul desemnat a subliniat că USR are idei despre cum se poate depăși criza și de a trece peste iarnă, punctând reformele necesare pentru România:

“Pentru a gestiona situația creșterii prețurilor la energie, suntem gata să discutăm cu potențialii parteneri, în primul rând cu partenerii de coaliție, pentru reducerea TVA-ului la energie de la 19% la 5%, de exemplu, pe lângă plafonarea prețurilor, subvenționarea CET-urilor pe o perioadă limitată. dar ne gândim și la IMM care vor fi afectate“, a declarat liderul USR.

Dacian Coloș a menționat că a purtat deja discuții telefonice cu UDMR, PNL și minoritățile naționale, urmând întâlniri cu aceștia începând de miercuri.

“Nu e intenția noastră de a negocia o majoritate cu PSD și AUR. Ne asumăm unele măsuri cu care PSD și AUR nu sunt compatibile. Ne-am asumat responsabilitatea continuării în coaliție. În ce mă privește, am disponibilitatea pentru discuții cât mai rapide”, a declarat Cioloș.

Premierul desemnat nu cred în varianta alegerilor anticipate, explicabil atâta timp cât USR pare a nu face momentan un scor cu două cifre, conform sondajelor de opinie.

“Am văzut că și PSD și AUR vor anticipate sau guvern de tehnocrați. Eu cred că acum e nevoie de un guvern cu puteri depline, cu o majoritate în parlament, în această situație de criză”, a conchis Cioloș.

scroll to top