Închide

Premii record la ediția din acest an a turneului de tenis de la Wimbledon. Cât primesc campionii?

Avatar
wimbledon, final, tennis

Fotografie de davidkenny91 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

La ediția din acest an a turneului de la Wimbledon se vor acorda premii record de 56,6 milioane de dolari (44,7 milioane de lire sterline), a anunțat miercuri All England Club, potrivit CNN.

Această sumă reprezintă o creștere de 11,2% față de premiile de anul trecut, campionii de la simplu masculin și feminin urmând să primească fiecare aproape 3 milioane de dolari (2,35 milioane de lire sterline), iar vicecampionii aproape 1,5 milioane de dolari (1,175 milioane de lire sterline).

Wimbledon a redus premiile pentru cele două meciuri emblematice ale sale în timpul pandemiei, dar plata pentru atingerea finalei competițiilor de simplu este acum aceeași ca în 2019.

“Suntem încântați să oferim premii record în bani jucătorilor care concurează la Wimbledon în acest an, cu creșteri de două cifre în majoritatea evenimentelor”, a declarat Ian Hewitt, președintele All England Club. “Ambiția noastră cu această distribuție este de a readuce premiile în bani pentru campionii și vicecampionii de simplu la nivelurile din 2019, înainte de pandemie, oferind în același timp, în paralel, un sprijin meritat pentru jucătorii din primele runde ale evenimentului.”

Premiile în bani oferite în cadrul calificărilor de la Wimbledon au crescut cu 14,5% față de anul trecut, în timp ce jucătorii de simplu care pierd în primul tur pe tabloul principal vor primi 70.000 de dolari (55.000 de lire sterline), o creștere de 10% față de anul trecut.

Turneul din acest an începe pe 3 iulie și se va desfășura până pe 16 iulie.

scroll to top