Închide

Primul parking etajat, cu teren de sport, din sud-estul țării. Unde s-a inaugurat investiția

Avatar
Parcare Galati

Foto: Viața Liberă

Timp de citire: < 1 minut

Prima parcare multietajată cu teren de sport din municipiul Galaţi, dar şi din sud-estul ţării, a fost inaugurată luni, investiţia fiind de peste 14 milioane de lei, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, noua construcţie se află în cartierul Mazepa, are 214 locuri de parcare şi 46 de spaţii de depozitare individuale, iar pe terasa de la ultimul nivel a fost amenajat un teren de sport modern.

“Este prima construcţie de acest fel dintr-un cartier al oraşului, dar şi din sud-estul ţării şi vom continua astfel de proiecte. Am demarat deja procedurile în vederea construirii de noi parcări subterane, supraterane şi la nivel în mai multe zone ale oraşului. Problema locurilor de parcare este una ce mă preocupă permanent şi am încercat să găsesc soluţii. Dovadă stau cele peste 10.700 de noi locuri de parcare construite în ultimii patru ani”, a precizat Ionuţ Pucheanu.

Construcţia este de tip parter plus trei etaje, 16 dintre cele 214 locuri de parcare fiind pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, parcarea dispune de 46 de spaţii de depozitare individuale.

Parcarea este dotată cu sisteme pentru eficienţa energetică (iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă), panouri solare de producere a apei calde, spaţii încălzite, sisteme de control al accesului, sistem de monitorizare video şi 20 puncte de încărcare electrică pentru maşini nepoluante.

În prima etapă sunt atribuite 180 de locuri de parcare celor care locuiesc în zonă.

Suprafaţa construită a parcării este de 1.937,67 metri pătraţi, cu o arie desfăşurată de 7.905,23 metri pătraţi.

Valoarea investiţiei a fost de 14,5 milioane lei, suma incluzând dotările, îmbunătăţirea terenului de fundaţie şi devierea reţelelor.

scroll to top