Închide

Primul pas pentru autostrada care va lega România, Republica Moldova și Ucraina, de la Iași la Odesa

Avatar
Autostrada Repmoldova

Sursa foto: Mold-Street.com.

Timp de citire: 2 minute

Republica Moldova a semnat marți un acord cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru asigurarea finanțării primelor etape în vederea construirii autostrăzii Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa, un drum de natură să devină un coridor vital pentru legătura Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, anunță Mold-Street și TV8.

Astfel, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din guvernul de la Chișinău, Andrei Spînu, a semnat împreună cu directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, Acordul de Cooperare cu Banca Europeană de Investiții.

Acordul asigură finanțarea pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate, esențiale pentru proiectul de construcție a autostrăzii.

”Șoseaua Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa va lega centrele economice și industriale regionale ale celor trei țări, va spori comerțul, dezvoltarea economică și socială, iar Republica Moldova va fi mai aproape de UE și la nivel de infrastructură. Ne dorim cu toții ca acest proiect să se realizeze în termene cât mai restrânse, iar construcția să înceapă cât mai repede. În același timp, trebuie să fim conștienți că astfel de proiecte durează în timp. Din păcate, timp s-a pierdut mult. Aceste studii deja trebuia să fie făcute mulți ani în urmă. Recuperăm acum. Ne vom mișca cât mai repede posibil că în următorii ani să parcurgem celelalte etape: proiectarea, identificarea resurselor financiare, licitarea și inițierea lucrărilor”, a declarat ministrul Andrei Spînu, după semnarea înțelegerii, citat de TV8.

În ceea ce privește studiul de prefezabilitate, el a spus că ar trebui finalizat până în 2024, studiul de fezabilitate fiind așteptat să fie gata până la sfârșitul lui 2025.

Autostrada ar urma să fie construită în trei etape:

  • sectorul Autostrada Unirii / A8 / Ungheni-Iași-Târgu Mureș – municipiul Ungheni – nod rutier Cricova (municipiul Chișinău);
  • sectorul municipiul Chișinău – orașul Anenii Noi / intersecție traseul R2 Chișinău – Tighina – granița cu Ucraina;
  • sectorul de pe teritoriul Ucrainei – drumului european M15 Reni – Odesa.

Conform unor estimări de acum doi ani ale experţilor unui grup de ONG-uri moldovenești, costul studiului de fezabilitate pentru acest proiect este de 10 milioane de euro pentru secțiunea Ungheni-Chișinău şi 22 de milioane de euro – pentru secțiunea Chișinău-Odesa.

Totodată, costul execuției proiectului se estimează la un miliard de euro pentru secțiunea Ungheni-Chișinău de 110 km și de 1,8 miliarde de euro – pentru secțiunea Chișinău-Odesa de 190 km, din care 145 km pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform celor mai optimiste prognoze, autostrada ar putea fi gata în 8 – 10 ani, deşi iniţial era preconizată a fi dată în folosință în jurul anului 2030.

scroll to top