Închide

Probleme cu expansiunea europeană pentru un lanț de supermarketuri rusești

Avatar
Myprice 1 1320x990

Foto: https://goeiedag.be/

Timp de citire: < 1 minut

Anunțul optimist al discounterului rus MyPrice, care a anunțat cu bucurie că deschiderea celui de-al patrulea și al cincilea magazin belgian este iminentă, a fost mai mult decât prematur. Ambele magazine se confruntă cu probleme neprevăzute: deschiderea magazinului din Anvers este amânată, iar magazinul din Bertrix a fost anulat cu totul.

MyPrice plănuia să deschidă săptămâna aceasta la Bertrix (în provincia belgiană Luxembourg), iar la Anvers în urmă cu o săptămână. Totuși, acesta din urmă a fost amânat fără a se oferi un motiv sau o nouă dată, în timp ce primarul din Bertrix a refuzat permisiunea de a deschide MyPrice în orașul său.

Toate pregătirile fuseseră făcute, pliantele fuseseră distribuite, iar discounterul rus a angajat doisprezece angajați cu contracte temporare. Cu toate acestea, Mathieu Rossignol a declarat pentru ziarul local SudPresse că retailerul nu a luat niciun contact oficial cu municipalitatea și că a aflat despre deschiderea planificată doar din întâmplare. În opinia sa, acest lucru înseamnă că magazinul nu poate primi o autorizație de deschidere.

Ce înseamnă acest lucru pentru extinderea ulterioară a lanțului în Belgia? Este deocamdată incert. Rușii de la MyPrice nu par să aibă cel mai bun palmares în ceea ce privește transparența și deschiderea la timp, dar au reușit să deschidă trei magazine în ciuda tuturor acestor lucruri.

Fără teamă de sancțiuni

Deși este deținut de Rusia, lanțul nu este îngrijorat de sancțiunile occidentale: primul fluturaș nu menționează niciun produs rusesc, dar conține somon leton, cârnați lituanieni și ulei de floarea soarelui polonez.

După deschiderea în Boom, Boussu și Opwijk, MyPrice Belgia pare să se îndrepte deja mai departe decât unde a ajuns vreodată predecesorul său, Mere.

scroll to top