Închide

Probleme într-o țară din Europa: Supermarket-urile se confruntă cu penurii de legume și fructe

Avatar
fruit, apple, food

Fotografie de droberson pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie ar putea fi afectate de mai multe penurii de fructe și legume, deoarece temperaturile cresc în sudul Spaniei, iar vremea rece din Marea Britanie întârzie perioada de vegetație, potrivit Retail Gazette.

Temperaturile au atins luna trecută un record de 39 de grade Celsius în unele zone din Andaluzia, în Spania, pe fondul unei secete care a afectat producția de legume, potrivit The Guardian.

Între timp, în Marea Britanie, începutul rece al sezonului de creștere de primăvară și lipsa de lumină solară au reprezentat o provocare pentru cultivatorii britanici.

Directorul executiv al Sainsbury’s, Simon Roberts, a avertizat săptămâna trecută cu privire la noi penurii, în condițiile în care problemele cu produsele proaspete, inclusiv ouăle și ardeii, au continuat.

Waitrose a declarat că lucrează cu furnizorii săi pentru a readuce ardeii pe rafturile sale și că se așteaptă ca “nivelul stocurilor să se stabilizeze în următoarele săptămâni, pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul din Marea Britanie”.

În februarie, cele mai mari supermarketuri din Marea Britanie au fost nevoite să introducă limite pentru clienți la mai multe fructe și legume proaspete, după ce rafturile au rămas goale în urma unui val de vreme rea în Europa și Africa.

scroll to top