Închide

Producător plant-based, cel mai rapid retailer care își atinge ținta de capitalizare pe Seedrs

Avatar
This Plant Based Meat

Foto: FoodBev.com

Timp de citire: 2 minute

Producătorul britanic alternativ de “carne” bazată pe proteine din plante THIS a strâns 3,5 milioane de lire sterline în urma lansării unei campanii Seedrs, deoarece își propune să accelereze creșterea și să-și extindă inovarea pe segmentul său de piață, anunță compania, citată de FoodBev.com. Seedrs este cea mai mare platformă europeană de finanțări de tip crowdfunding, care permite diverșilor investitori să parieze masiv pe start-up-uri, idei inovatoare de afaceri sau businessuri cu putere de creștere sporită.

Compania spune că își va folosi investițiile pentru a-și spori capacitățile de producție printr-un nou centru de inovare bazat pe plante, precum și pentru a-și extinde portofoliul. De la intrarea pe bursă pe 10 august, compania britanică și-a depășit ținta de 2 milioane de lire sterline, care a fost asigurată înainte de lansarea completă a campaniei pentru public.

Se presupune că THIS reprezintă cea mai rapidă afacere FMCG care și-a atins ținta și cea mai rapidă campanie care a atins peste 1,5 milioane de lire sterline. Sesiunea de subscripție mai este valabilă 39 de zile.

Printre brokerii de risc implicați în runda de investiții Seedrs se numără Backed, Five Seasons Ventures, Idinvest Partners, Seedcamp și Manta Ray Ventures, care au sprijinit afacerea la începutul acestui an, când aceasta a strâns 4,7 milioane de lire sterline.

Fondul de investiții vegane Veg Capital a investit și în cea mai recentă campanie Seedrs, alături de fotbalistul profesionist Chris Smalling. Prin finanțarea sa, aceasta intenționează să investească 1 milion de lire sterline într-un centru de inovare cu sediul în Londra, echipamente care aduc îmbunătățiri texturale și alte echipamente de procesare. O echipă de oameni de știință merceologi alimentari, ingineri și aromaticieni vor face parte din centru.

De asemenea, compania intenționează să lanseze 10 produse pe an, timp de trei ani, într-o serie de categorii.

De la lansarea sa în iunie 2019, afacerea a înregistrat o creștere de aproximativ 700%, iar produsele sale sunt acum disponibile în peste 2000 de magazine și restaurante. În cursul acestui an, acesta își lansează produsele în alte două supermarketuri format „big four.

„THIS valorifică cea mai importantă tendință în nutriție: o cerere puternică de alternative gustoase plant-based (n.r. pe bază de plante), pentru toți cei care sunt din ce în ce mai conștienți de impactul dăunător asupra sănătății, schimbărilor climatice și bunăstării animalelor din producția de masă a cărnii”, a spus Andre de Haes, fondatorul Backed VC. El a adăugat: „Această tendință macroeconomică nu explică doar succesul THIS. Dar nu există precedent până acum ca un produs alimentar nou să obțină o distribuție pe scară largă a supermarketurilor imediat după lansare. Echipa de la THIS  îmbină hiper-eficiența executivă, atât în ​​domeniul cercetării-dezvoltării, cât și al marketingului inovator. ”

scroll to top