Închide

Producătorul premium Moët Hennessy a deschis un centru de cercetare ca să înțeleagă noua lume

Avatar
Moet Hennessy Innovation Centre

Moet Hennessy Innovation Centre. Foto: foodbev.com

Timp de citire: < 1 minut

Producătorii de vinuri și băuturi spirtoase premium Moët Hennessy au deschis noul centru de cercetare Robert-Jean de Vogüé, care va fi dedicat “progresului cunoștințelor și evoluției practicilor în vinificație”, după cum transmite compania.

Noua facilitate de 20 de milioane de euro își propune să înțeleagă și să anticipeze provocările majore de mediu și industriale, cum ar fi schimbările climatice și pierderea biodiversității, cu speranța de a dezvolta produse și practici durabile.

O declarație a companiei sună cam așa:

 „În strânsă legătură cu programul Living Soils, Living Together pe care l-am lansat anul trecut, noua noastră infrastructură de cercetare de ultimă generație va sprijini toate casele Moët Hennessy pe măsură ce acestea continuă să-și transforme afacerile prin durabilitate”, a declarat Philippe Schaus, CEO al Moët Hennessy.

Numit în onoarea lui Robert-Jean de Vogüé, unul dintre liderii istorici ai Grupului, care “a lucrat neobosit pentru binele comun în Champagne și nu numai”, Centrul de Cercetare va fi un hub pentru schimbul de cunoștințe atât între brandurile grupului, cât și cu sectorul public, cercetători, îmbrățișând colaborarea cu alte structuri externe”.

Domeniile de cercetare la noul site vor include:

  • Microbiologie și biotehnologie: observarea și analizarea microorganismelor pentru a înțelege mai bine impactul acestora asupra podgoriilor
  • Fiziologia plantelor: efectuarea de experimente pe viță de vie și struguri pentru a face față provocărilor încălzirii globale
  • Ingineria proceselor: Analiza fiecărui pas în vinificație pentru a optimiza procesele și a promova reciclare
  • Analiza senzorială și formularea: Analizarea profilului senzorial al produselor în diferite etape de producție

Instalația, proiectată de arhitectul Giovanni Pace, se întinde pe 4.000 m2 și este situată în imediata vecinătate a sitului de producție Mont Aigu al celor de la Moët Hennessy.

scroll to top