Închide

Profitul anual al proprietarul magazinelor Ikea, Ingka Group, a depăşit două miliarde de euro

Avatar
sideways

Fotografie de Rendy Novantino pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Ingka Group, proprietarul majorităţii magazinelor de mobilă Ikea, a raportat vineri o creştere cu 9% a profitului operaţional anual, după ce majorările de preţuri au ajutat grupul suedez să compenseze costurile de producţie mai ridicate şi costurile provocate de lichidarea afacerii din Rusia, transmite Reuters.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume a informat că profitul său operaţional în perioada august 2021 – august 2022 s-a situat la 2,04 miliarde de euro, în timp ce vânzările au urcat cu 6%. În martie, grupul suedez previziona o creştere medie a preţurilor cu 12% în acest an.

“În anul fiscal 2022, a trebuit să compensăm costurile substanţial mai ridicate cu materiile prime, energia, transporturile şi logistica. Am absorbit noi înşine multe din aceste costuri dar, în cele din urmă, a trebuit să transferăm o parte din ele”, a afirmat pentru Reuters directorul financiar Juvencio Maeztu.

Acesta a adăugat că profitul operaţional reflectă performanţele solide din rândul diviziilor grupului, care includ mall-uri şi o divizie de investiţii – Ingka Investments – ce gestionează active în valoare de 20 miliarde de euro.

În schimb, profitul net a scăzut cu 82%, la 287 milioane de euro, din cauza ratelor mai ridicate ale dobânzilor, care au afectat portofoliul de investiţii al Ingka Group, şi a ieşirii de pe piaţa rusă.

scroll to top