Închide

PS5 și Xbox Series X devin plan B? De ce va intra în istorie Crysis Remastered

Avatar
Crysis Remastered 1170x658

Foto: Playtech.ro

Timp de citire: 2 minute

Xbox One X și PS4 Pro facilitează gaming-ul la rezoluție 4K de ceva timp, iar noul Crysis Remastered desființează nevoia de PS5 sau Xbox Series X dintr-un motiv suplimentar.

Dacă te gândeai să faci o investiție semnificativă în noile console de la Sony sau Microsoft, ar fi bine să ai în vedere un detaliu interesant. În materialele de marketing pentru ambele console next-gen, creatorii se laudă cu introducerea tehnologiei de ”ray tracing”. Detaliată în clipul de mai jos, respectiva performanță grafică se reflectă într-un mod spectaculos de realist de reproducere a reflexiilor, umbrelor și efectelor luminoase, notează Playtech.

Se știa de ceva timp că noul Crysis Remastered va suporta ”ray tracing” pe PC, în cazul în care ai o placă video de top de la NVIDIA în computer. Acum, aflăm că aceeași experiență vizuală memorabilă va fi oferită și posesorilor de PS4 Pro și Xbox One X, console de ”generația trecută”. Pentru prima oară, în istoria celor două console, un joc va oferi ray tracing și, implicit, va mai tăia din motivația pentru upgrade la noua generație de console.

Pentru a facilita acest salt tehnic, Crytek CryEngine utilizează un algoritm software de ray tracing, comparativ cu viitoarele console și plăcile video de top de la NVIDIA care oferă tehnologia prin intermediul unui hardware specializat. Ideea de a oferi ray tracing prin software nu este complet nouă, NVIDIA a integrat-o în plăcile sale GTX în 2019, dar nu funcționa la fel de bine ca pe GPU-urile din seria RTX, cu hardware dedicat.

PlayStation 5 și Xbox Series X/S vor include ray tracing accelerat hardware datorită procesorului grafic AMD RDNA 2, prezent în ambele console.

Revenind însă la performanța reușită de Crytek cu noul Crysis Remastered, este important de reținut că activarea opțiunii de ray tracing se va reflecta într-un compromis semnificativ de performanță. Deși jocul nu se va mișca mai prost, pe PS4 Pro îl vei putea juca cu 30 de cadre pe secundă în loc de 60 de cadre pe secundă, la 1080p. Pe Xbox One X vei vedea un downgrade de rezoluție de la 2160p la 1080p, cu ray tracing activ. Noul joc se lansează pe 18 septembrie.

scroll to top