Închide

Microsoft ar vrea să cumpere Discord cu peste 10 miliarde de dolari

Avatar
Discord Logo

Foto - xda-developers.com

Timp de citire: 2 minute

Microsoft este în discuții pentru a achiziționa Discord, o comunitate de chat pentru jocuri video, pentru mai mult de 10 miliarde de dolari, potrivit unor oameni familiarizați cu această chestiune.

Discord a vorbit cu mai mulți potențiali cumpărători, iar gigantul software Microsoft este în cursă, dar nu există o înțelegere iminentă, au spus oamenii, care au cerut să nu fie identificați, deoarece discuțiile sunt private. Cel mai probabil, Discord ar alege să se listeze la bursă, a spus una dintre persoane. Reprezentanții Microsoft și cei ai Discord au refuzat să comenteze. VentureBeat a raportat mai devreme că Discord a fost implicat în discuții de vânzare, scrie Bloomberg.

Discord, cu sediul în San Francisco, este cel mai bine cunoscut pentru serviciul său gratuit, care permite jucătorilor să comunice prin video, voce și text, iar persoanele blocate acasă în timpul pandemiei au folosit din ce în ce mai mult tehnologia pentru grupuri de studiu, cursuri de dans, cluburi de carte și alte întâlniri virtuale. Are peste 100 de milioane de utilizatori activi lunar și și-a elaborat instrumentele de comunicare pentru a-l transforma într-un „loc de discuții”, mai degrabă decât într-o platformă de chat axată pe gamer.

Microsoft, care anul trecut a căutat să cumpere aplicația de socializare TikTok și a purtat discuții pentru a achiziționa Pinterest, caută să cumpere active care să le ofere acces la comunități de utilizatori, potrivit oamenilor familiarizați cu planurile companiei. Compania Xbox a Microsoft a extins, de asemenea, suita de avantaje pe care le oferă ca parte a ofertei sale Game Pass.

„Posibilitatea ca Microsoft să achiziționeze Discord are mult sens, deoarece continuă să-și remodeleze afacerea în domeniul jocurilor mai mult spre software și servicii”, a declarat analistul Bloomberg Intelligence Matthew Kanterman. „Există o mare oportunitate de a include oferta premium a Discord, Nitro, în serviciul Game Pass pentru a genera mai multe abonamente”.

După achiziționarea recentă a ZeniMax Media de către Microsoft pentru 7,5 miliarde de dolari, o achiziție a Discord ar semnala disponibilitatea gigantului software din Redmond, Washington, de a continua să investească în unitatea sa de jocuri video.

“Ne așteptăm ca Xbox să rămână pregătit pentru a face achiziții, pentru a susține în continuare instrumentul Game Pass și pentru a crește numărul de abonamente”, a spus Kanterman.

Discord a contactat Microsoft pentru a evalua interesul, iar șeful Xbox, Phil Spencer, a vorbit cu compania, potrivit unei persoane. Compania a strâns 100 de milioane de dolari, la o evaluare de 7 miliarde de dolari anul trecut, potrivit Pitchbook.

Discord a purtat, în trecut, discuții cu Epic Games și Amazon.com, potrivit unor persoane familiare cu această chestiune. Epic nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii. Amazon a refuzat să comenteze.

scroll to top