Închide

Raport GWEC: Industria eoliană nu construiește suficient pentru a limita încălzirea globală

Avatar
White wind turbines on gray sand near body of water

Fotografie de Kervin Edward Lara pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Industria energiei eoliene din lume este departe de a instala capacitatea necesară pentru a limita încălzirea globală, a arătat un raport al Consiliului Mondial pentru Energie Eoliană (GWEC), potrivit Reuters.

În plus, rata actuală de implementare a energiei eoliene nu va fi suficientă pentru a atinge emisiile nete zero până la mijlocul acestui secol, a declarat GWEC joi, într-un comunicat.

Acest lucru se întâmplă în ciuda unui nou record de 93 gigawatti (GW) de capacitate nouă instalată în 2020, o creștere de 53% față de anul precedent.

Potrivit GWEC, ar trebuie să fie instalați cel puțin 180 GW de energie eoliană în fiecare an pentru a limita încălzirea globală la mult sub 2°C peste nivelurile preindustriale și până la 280 GW anual pentru a atinge emisiile nete zero până în 2050.

“Previziunile noastre actuale arată că 469 GW de capacitate eoliană nouă vor fi instalați în următorii cinci ani”,

a declarat Ben Backwell, director executiv al GWEC.

În plus, în raport se spune că factorii de decizie politică trebuie să elimine birocrația și să accelereze licențierea și autorizarea proiectelor și să mărească investițiile în rețele, porturi și alte tipuri de infrastructură pentru a permite creșterea instalațiilor eoliene.

China și Statele Unite au reprezentat 75% din noua capacitate instalată anul trecut, iar în următorii cinci ani, se preconizează că cea mai mare parte a creșterii energiei eoliene va proveni din regiunea Asia-Pacific, condusă de China, se mai arată în raportul GWEC.

scroll to top