Închide

Reddit nu o duce grozav, urmând modelul de business al noului Twitter

Avatar
reddit, snoo, masked

Fotografie de josephvm pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Scumpirea tarifelor de acces pentru API-uri, după modelul Twitter, duce la închiderea aplicaţiilor de Reddit pe care nu le pot susţine financiar. Mai multe aplicaţii pentru Reddit, inclusiv cea mai folosită aplicaţie de iPhone, Apollo, au anunţat în ultimele ore că se vor închide pe 30 iunie, anunță Engadget.

Închiderea acestora este forţată de noile tarife foarte mari (12.000 de dolari la 50 de milioane de cereri) pe care Reddit le va impune de la 1 iulie pentru accesul API-urilor folosite pentru conectarea la platforma socială.

Dezvoltatorul Apollo, Christian Selig, a calculat că ar trebui să plătească Reddit 2 milioane de dolari pe lună pentru ca aplicaţia să poată funcţiona în continuare. În aceste condiţii, Selig a anunţat că va închide populara aplicaţie.

Alte aplicaţii, printre care ReddPlanet, rif is fun for Reddit şi Sync au anunţat la scurt timp că se vor închide în semn de protest faţă de scumpirile exagerate anunţate de Reddit.

Un alt protest va avea loc pe 12 iunie. Atunci, moderatorii mai multor forumuri Reddit vor opri accesul la acestea, după ce majoritatea utilizatorilor s-au arătat în favoarea acestei forme de protest.

Mulţi acuză Reddit că prin scumpirea de aproximativ 20 de ori a tarifelor de acces pentru API-uri urmăreşte tocmai eliminarea aplicaţiilor terţe, după modelul Twitter. Compania are o problemă cu faptul că aplicaţiile terţe nu afişează reclamele platformei şi fără acestea speră că mai mulţi utilizatori vor folosi aplicaţia oficială şi vor vedea reclamele vândute de Reddit.

scroll to top