Închide

Renault are probleme în justiție din cauza unor probleme la motoarele unor modele Dacia

Avatar
Renault France

Sursa foto: Renault France.

Timp de citire: < 1 minut

O acţiune colectivă în justiţie ar putea fi lansată în zilele următoare în Franţa împotriva constructorului auto Renault, din cauza problemelor de fiabilitate ale motorului pe benzină 1.2 litri TCe, potrivit săptămânalului francez “Le Journal du Dimanche”, citat de Agerpres.

Între 2012 şi 2016, acest model de motor conceput de Renault a echipat mai multe vehicule ale mărcii franceze, dar şi cele ale mărcilor Nissan şi Dacia.

“Le Journal du Dimanche” scrie că mai mulţi clienţi francezi se plâng de un supraconsum de ulei în cazul vehiculelor echipate cu motoarele 1.2 TCe. În aceste condiţii, avocatul Christophe Leguevaques a decis să acţioneze Renault în justiţie, convins că producătorul auto era conştient de defectele motoarelor 1.2 TCe.

“Avem în vedere două lucruri: pe de o parte că Renault cunoştea problemele acestor motoare încă din 2015 şi a continuat să vândă automobile cu motoare viciate, precum şi că a comis ceea ce se cheamă o înşelătorie”, afirmă avocatul Christophe Leguevaques.

Motorul pe benzină de 1.2 litri TCe a fost montat pe 400.000 de vehicule în perioada cuprinsă între luna octombrie 2012 şi luna iunie 2016. Acest bloc motor se regăseşte sub capota a numeroase modele Renault, precum Clio 4, Scénic 3, dar şi Dacia Duster 1, Dacia Lodgy sau Nissan Juke 1.

scroll to top