Închide

Retailerul britanic Morrisons, măsură riscantă pentru a încuraja vaccinarea personalului

Avatar
Morrisons 1024x682

Foto: thedrinksbusiness.com

Timp de citire: 2 minute

Morrisons s-a confruntat cu reacții adverse pentru „pasul său periculos și retrograd” în reducerea plății concediilor medicale pentru personalul nevaccinat, cu scopul de a încuraja efectuarea vaccinului, notează Retail Gazette.

Retailerul Big 4 riscă acum să fie acționat în justiție după planurile de reducere a sumei plătite personalului care nu fusese vaccinat și căruia i se spusese să se autoizoleze. Morrisons a spus că promovează schimbarea într-un efort de a încuraja mai mulți lucrători să fie vaccinați.

Avocații și șefii de sindicat au avertizat retailerul cu privire la acțiunile în justiție.

Reducerea salariului nu se va aplica celor care nu au primit șansa de a primi două doze de vaccin sau celor care au simptome Covid-19.

Morrisons intenționează să economisească bani și să încurajeze efectuarea vaccinurilor prin schimbarea politicii, dar sindicatele au spus că există riscul ca personalul să evite izolarea atunci când ar trebui să facă acest lucru.

Consilierul Național pentru Sănătate și Siguranță Unite, Rob Miguel a spus: „Unite încurajează persoanele care sunt capabile să se vaccineze, dar, de asemenea, credem cu tărie că procesul ar trebui să fie voluntar, deoarece există multe persoane care nu pot fi vaccinate din motive legitime. Astfel de tactici puternice vor duce la probleme legate de egalități, drepturile omului și încălcări etice. Pandemia ne-a învățat că lucrătorii care nu își permit să se autoizoleze vor fi tentați să continue să lucreze, deoarece consecințele economice ale nerespectării acestui lucru sunt grave.

Avocații au spus că retaierul s-ar putea confrunta cu cereri de discriminare în legătură cu această mutare, în special din partea celor cu dizabilități care au fost capabili din punct de vedere medical să primească vaccinul, dar au ales să nu o facă.

scroll to top