Închide

Retailerul SPAR își vinde afacerile dintr-o țară europeană, din cauza pierderilor înregistrate

Avatar
Spar Austria

Foto: Werner Krug / Spar Austria

Timp de citire: 2 minute

Grupul SPAR intenționează să își vândă afacerea deficitară din Polonia, a declarat joi retailerul și angrosistul sud-african de produse alimentare, care a raportat o creștere de 10,6% a cifrei de afaceri în primele 47 de săptămâni ale anului financiar, potrivit Reuters.

“După ce a evaluat și a luat în considerare toate opțiunile, consiliul de administrație consideră că este în interesul grupului și al acționarilor să se angajeze într-un proces de cesiune a intereselor sale în Polonia”, a precizat compania într-un comunicat.

După ce a cumpărat în 2019 o participație de control în lanțul polonez de magazine de delicatese și supermarketuri Piotr i Pawel group, SPAR a lucrat pentru a redresa afacerea respectivă, atrăgând clienții de retail cu reduceri mai bune, închizând magazinele care înregistrează pierderi și lansând altele noi în zone noi, cum ar fi benzinăriile.

Dar anul trecut, a declarat că absorbția din partea comercianților cu amănuntul nu s-a îmbunătățit suficient de rapid pentru a oferi nivelurile necesare de rentabilitate.

În rezultatele sale semestriale din iunie, SPAR a declarat că o creștere a loialității comercianților cu amănuntul și o reducere a pierderilor de exploatare în cadrul activității din Polonia au fost încurajatoare.

În cele 47 de săptămâni până la 25 august, SPAR Polonia, care contribuie cu 2,4 miliarde de ranzi (125 milioane de dolari), sau aproximativ 1,8%, la cifra de afaceri a grupului, a crescut vânzările cu 5% datorită îmbunătățirii loialității retailerilor, dar a fost compensată de o reducere a numărului de magazine în perioada comparativă.

Cea mai mare sursă de venituri a grupului, SPAR Southern Africa, a raportat o creștere a vânzărilor de 5,9%, cu o creștere a vânzărilor de 8,1% în activitatea sa de vânzare angro de produse alimentare, beneficiind și de o creștere a prețurilor de 10,1%.

scroll to top