Închide

Rezervările de vacanțe au crescut, după ce UK a anunțat planul pentru relaxarea restricțiilor

Avatar
beach, mallorca, bay

Fotografie de 4634656 pe Pixabay

Rezervările pentru vacanțele internaționale au crescut cu până la 600%, după ce Marea Britanie a stabilit planuri de relaxare treptată a restricțiilor de coronavirus, oferind companiilor aeriene și operatorilor de turism speranța că sezonul estival poate fi salvat, potrivit Reuters

EasyJet a declarat că rezervările de zboruri din Marea Britanie au crescut cu peste 300%, iar rezervările de vacanțe au crescut cu peste 600% săptămânal, după ce guvernul a indicat luni că restricțiile de călătorie ar putea fi anulate de la jumătatea lunii mai.

Agenția de turism TUI UK a declarat că rezervările sale au crescut cu 500%, în timp ce grupul aerian de vacanță și buget Jet2 a spus că rezervările sale au crescut cu 600%.

Vara aceasta este un test pentru multe companii aeriene și agenții de turism, care se luptă să supraviețuiască după un an fără aproape niciun venit din cauza restricțiilor pandemice. Fără aceasta, mulți vor avea nevoie de fonduri suplimentare după ce vor cheltui toate economiile.

Rezervările au crescut la un nivel impresionant luni seară și marți, în ciuda incertitudinii continue cu privire la modul și momentul în care rutele internaționale se pot redeschide, ajutând unele părți să acționeze.

Acțiunile easyJet au crescut cu 3% la tranzacționare la jumătatea dimineții, comparând câștiguri anterioare de până la 11%.

În timp ce turiștii britanici sunt printre cei mai mari cheltuitori din Europa, prezența unei variante mai infecțioase a coronavirusului în Marea Britanie ar putea alarma unele țări. Franța și Spania și-au închis granițele majorității călătorilor din Marea Britanie datorită acestei variante de Covid-19.

Turiștii Marea Britanie vor afla mai multe pe 12 aprilie, când guvernul publică o recenzie de călătorie, după ce ieri a precizat că restricțiile pentru călătoriile internaționale vor rămâne cel puțin până pe 17 mai.

Acest lucru ar trebui să ofere companiilor aeriene timp pentru a-și planifica programul de vară, un proces care durează luni.

EasyJet a declarat că excursiile către destinații de plajă precum Malaga, Alicante și Palma în Spania, Faro în Portugalia și insula grecească Creta sunt cele mai populare destinații, turiștii alegând să călătorească în august, deși iulie și septembrie au fost, de asemenea, populare.

TUI a declarat că destinațiile din Grecia, Spania și Turcia sunt cele mai rezervate, oamenii optând să călătorească începând cu luna iulie.

Luna Iulie și începutul vacanțelor școlare au fost, de asemenea, perioade aglomerate pentru Jet2, care a spus că Spania continentală și insulele sale, plus Portugalia, Grecia, Cipru și Turcia sunt cele mai căutate destinații.

Site-ul de călătorie Skyscanner a declarat că rezervările de zbor efectuate luni au fost cu 69% mai mari decât în ​​ziua precedentă, vizitatorii site-ului său de verificare a zborurilor au crescut cu 55% imediat după anunțul premierului britanic Boris Johnson despre planul pentru reducerea restricțiilor de călătorie. Spania a fost destinația de top.

Datele noastre arată că turiștii sunt foarte bine informații cu privire la actualizările legate de restricții. Vedem că aceste ultime știri se traduc într-o creștere a cererii de călătorii, a declarat șeful Skyscanner, Hugh Aitken.

Traseul britanic înapoi la normalitate este ajutat de progresul rapid al planului său de vaccinare. Peste 17,7 milioane de persoane, sau un sfert din populație, au primit deja o primă doză de vaccin. Guvernul ia în considerare, de asemenea, opțiuni pentru pașapoarte de vaccin.

Companiile aeriene și companiile de turism speră că un astfel de progres va însemna că, din 17 mai, Marea Britanie va pune capăt interdicției de călătorie și va elimina cerința de carantină de 10 zile, un mare factor de descurajare pentru turiști și câteva dintre regulile de testare COVID-19.

scroll to top