Închide

Rival surpriză pentru Google: gigantul american Walmart atacă Google Play pe o piață majoră

Avatar
Indus Appstore

Sursa foto: Indus Appstore.

Timp de citire: < 1 minut

Compania tehnologică PhonePe Pvt., deținută direct de cel mai mare retailer pe plan mondial, Walmart, a lansat un magazin de aplicații mobile destinată consumatorilor din India, cea mai mare piață a descărcărilor de aplicații din întreaga lume, transmite Bloomberg.

Magazinul de aplicații se numește Indus Appstore, a anunțat PhonePe într-un comunicat de presă de miercuri, fiind o concurență directă al magazinului de aplicații al celor de la Google, Google Play. Magazinul destinat Indiei va cuprinde o ofertă de peste 200.000 de aplicații și jocuri mobile, în 12 limbi utilizate de clienții din India.

Decizia companiei vine în contextul în care utilizarea dispozitivelor mobile este într-o creștere accelerată pe a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Totodată, grupul american încearcă să încheie parteneriate cu producătorii de smartphone-uri și anticipează că magazinul său de aplicații va fi preinstalat pe majoritatea mărcilor importante de telefoane vândute în India până la sfârșitul acestui an, a declarat directorul executiv al PhonePe, Sameer Nigam, presei de la New Delhi.

Dezvoltatorii de aplicații nu vor plăti nicio taxă de înregistrare a aplicațiilor până în aprilie 2025 și pot folosi orice furnizor terț gateway de plăți la libera lor alegere, se mai arată în comunicatul companiei.

PhonePe operează, de asemenea, o platformă de plăți electronice, cu care concurează cu aplicația Paytm, deținută de chinezii de la Ant Group și cu GPay al celor de la Google.

scroll to top