Închide

Rivian Automotive Inc. a ajuns la valoare de piață de 90 de miliarde de dolari

Avatar
Rivian R1t

Foto - insideevs.com

Timp de citire: 2 minute

Rivian Automotive Inc. a ajuns la o valoare de piață de 90 de miliarde de dolari la două zile după oferta publică inițială, determinând fanii să facă comparații cu Tesla Inc.

Dar există diferențe clare. Atunci când Tesla a fost scoasă pe bursă în 2010, firma condusă de Elon Musk a dezvăluit venituri de 93 de milioane de dolari și pierderi mult mai mici decât cele de un miliard de dolari raportate de Rivian pentru prima jumătate a anului. Mai mult, capitalizarea inițială a pieței Tesla a fost de aproximativ 2 miliarde de dolari și nu a ajuns la 90 de miliarde de dolari până în 2020, potrivit DCNews.ro.

Unsprezece ani mai târziu, Rivian este al cincilea mare producător auto din lume după capitalizarea de piață, după ce a livrat doar câteva vehicule electrice clienților. După ce au urcat cu 29% în prima zi de tranzacționare, acțiunile Rivian au crescut cu 5,5% în tranzacțiile de joi, înainte de începerea ședinței bursiere, ridicând evaluarea sa peste General Motors Co.

“Împreună cu oferta publică inițială a Lucid (LCID), cursa pentru a fi “următoarea Tesla” este în plină desfășurare și se întâmplă din ce în ce mai mult pe piețele publice”, a scris Ben Laidler, strateg de piață global eToro, într-o notă, citată de Bloomberg.

“Evaluarea Rivian o face o opțiune legitimă pentru investitorii instituționali care până acum au avut doar Tesla pentru a se juca în spațiul vehiculelor electrice”, a scris într-o notă Nicholas Colas, cofondator al DataTrek Research. Colas a spus că unii investitori parcurg ciclic noile companii pe măsură ce acestea devin publice, vânzând după care vând acțiunile vechi și el cumpără pe cele noi.

Pentru cei care cred în Rivian, susținerea Amazon.com Inc. și Ford Motor Co. face din companie o achiziție convingătoare.

“Investitorii au reacționat cu entuziasm la sprijinul acordat de Amazon și la camioneta sa R1T, care a primit recenzii foarte bune de la recenta sa lansare”, a declarat directorul de investiții al AJ Bell, Russ Mould.

Constructorii auto tradiționali încearcă să atragă atenția investitorilor cu propriile dezvoltări de vehicule electrice.

Rivian de această dată își datorează marele salt sintagmei ”următoarea Tesla” care se rostogolește intens pe rețelele de socializare.

scroll to top