Închide

România a triumfat la Campionatul Mondial de Robotică din Texas

Avatar
robot, chatgpt, android

Fotografie de Alexandra_Koch pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Patru echipe de liceeni au pus a două oară România pe harta lumii în cadrul Campionatului Mondial de Robotică din Texas. Acestea au muncit ore în șir la crearea roboților care le-au asigurat victoria. Două dintre echipe s-au întors deja acasă. Echipa semifinalistă și campioana mondială vor ateriza astăzi, potrivit TVR INFO.

Cele două echipe s-au întors cu premii importante de la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii.

Vlad Nicoară, finalist, echipa WATT’s UP:

Este un proiect făcut de liceeni care este ceva mic, dar prin experiență câștigată vom ajunge la ceva mult mai mare. România este printre cele mai competitive regiuni deși a fost o concurență foarte mare, dar ne-am descurcat.

Andrei Bazavan, vicecampion, echipa RO2D2:

Suntem bucuroși că am reușit să obținem acest rezultat la campionatul mondial. La începutul sezonului nu ne gândeam că vom reuși chiar să ajungem atât de departe și suntem mândri de ceea ce am putut să obținem la această etapă.

Daria Vicu, vicecampioană, echipa de robotică Ro2D2:

A fost într-adevăr o experiență unică și faptul că am reușit să demonstrăm contrar unor stereotipuri că fetele nu se pot implică în domenii tehnice.

Mihaela Istrate, profesor coordonator:

Anul acesta ne-am întors cu trei premii. A fost ceva extraordinar, peste 5000 de ore de muncă în hub-ul echipei.

La campionatul de robotică din Houston au participat patru echipe românești. Acestea au concurat cu peste 200 de echipe din întreagă lume.

scroll to top