Închide

România ar putea avea în curând o floare certificată de Uniunea Europeană

Avatar
Img 0808 E1475661738203

foto: hoghilag.ro

Timp de citire: < 1 minut

Cu un miros puternic, flori colorate şi tulpină lungă, tuberoza înfloreşte o dată la 3 ani. Singura zonă din ţară unde aceasta se dezvoltă la capacitate maximă este în comuna Hoghilag din Sibiu. Acolo, în fiecare an, în prima săptămână din august, are loc şi sărbătoarea ce-i poartă numele. Tuberoza ar putea deveni prima floare din România certificată de Uniunea Europeană, notează TVR.

Au fost două zile pline de flori, natură, tradiție și cultură, la Hoghilag, în judeţul Sibiu, unde a avut loc o nouă ediţie a Festivalului Tuberozelor.

Autorităţile locale au depus documentaţia necesară pentru a breveta floarea de tuberoză.

Vizitatorii s-au bucurat de turul făcut prin grădinile cu flori, au ascultat muzică şi s-au delectat cu preparate specifice zonei.

Cei care au descoperit şi cultivat tuberoza în România au fost saşii din localitatea sibiană Hoghilag. Se întâmpla în urmă cu aproape 200 de ani. Acum, parfumatele flori ocupă 5 hectare din localitate.

Deşi înfloreşte o dată la 3 ani, floarea trebuie îngrijită anual. Pentru mulţi localnici din Hoghilag, vânzarea tuberozelor este singura sursă de venit.

Peste 12 mii de turişti vin în localitate în fiecare an ca să cumpere flori sau bulbi de tuberoză.

scroll to top