Închide

Şcolile din statul american New York se redeschid la toamnă, dar pot alege și predarea online

Avatar
boys, kids, children

Fotografie de White77 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Școlile din statul american New York vor putea să se redeschidă la toamnă, potrivit guvernatorului din New York, Andrew Cuomo , informează DPA.

New York a fost epicentrul epidemiei de coronavirus din Statele Unite, însă rata de infectare a scăzut şi se află în prezent sub pragul 1%.

Dacă alţii pot să redeschidă şcolile, atunci şi noi putem să redeschidem şcolile. Acest lucru este valabil pentru fiecare regiune din statul nostru, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo într-o conferinţă telefonică.

Autoritățile newyorkeze vor continua să monitorizeze rata de infectare în zilele care preced debutul noului an şcolar, iar recomandarea de redeschidere a unităţilor de învăţământ va fi modificată dacă ratele de infectare vor cunoaşte o creştere bruscă.

De asemenea, şcolile newyorkeze vor dispune de posibilitatea de a organiza cursuri cu predare online sau cu predare în spaţii deschise, dacă vor alege astfel de formate.

Această decizie va rămâne la latitudinea lor, a precizat Andrew Cuomo.

Şcolile din New York sunt totodată obligate să publice pe site-urile lor planuri de testare pentru COVID-19 şi de monitorizare a persoanelor care intră în contact cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, precum şi orice plan ce vizează cursuri cu predare de la distanţă.

scroll to top