Închide

Semne bune anul are: Pepsi trece din nou pe plus

Avatar
Pepsi Russia

Foto: Russia Business Today

Gigantul american din industria FoodBev PepsiCo Inc a raportat rezultate pozitive pe trimestrul patru din anul trecut, finalizând 2020 cu cifre în creștere față de 2019, conform CNBC.
Dacă la debutul crizei producătorul de băuturi răcoritoare și snackuri a asistat la o scădere dramatică a vânzărilor, în trimestrele trei și patru vânzările au revenit pe trend ascendent, susținute de divizia de snackuri.
Veniturile nete pe trimestrul patru de la nivel global au marcat o creștere de 8,8%, până la 18,5 miliarde de euro, în timp ce rezultatele anuale au înregistrat o evoluție de 4,8%, până la 58 miliarde de euro.
Doar în Europa, în 2020 veniturile companiei s-au majorat cu 6%, iar profitul operațional s-a majorat cu 2%, reflectând o creștere organică a volumelor.
Reprezentanții producătorului mizează pe campania de vaccinare și prognozează pentru 2021 un avans de 5% al vânzărilor, care se va evidenția în a doua parte a anului, lucru sperat și de concurența de la Coca-Cola.

Pe de altă parte, cei de la Pepsi sunt siguri că anumite tendințe de consum cauzate de pandemie – cum ar fi comerțul online, munca de acasă și preferința consumatorilor pentru branduri puternice –  vor fi vizibile și în acest an.

În ciuda anului nesigur din cauza impactului pandemiei globale Covid, 2020 nu a fost deloc timid în ceea ce privește acordurile parafate în industria alimentară și a băuturilor. Giganții FMCG s-au mișcat chiar bine la capitolul achiziții. O amplă analiză marca afaceri.news despre “cumpărăturile” lor puteți accesa aici.

scroll to top