Închide

Senatorii americani apreciază România pentru alocarea a peste 2% din PIB în domeniul apărării

Avatar
Capitoliul

Capitoliul de la Washington, sediul Congresului SUA.

Timp de citire: < 1 minut

Senatorii americani Joe Manchin și John Kennedy apreciază eforturile României și ale altor aliați care respectă angajamentul de a atinge și chiar depăși obiectivul de 2% din PIB pentru cheltuielile în domeniul apărării și, în aces sens, au depus un proiect de rezoluție în Senat, camera superioară a Congresului american.

Printr-un proiect de rezoluție a Senatului, depus în camera superioară a Congresului american, senatorii Joe Manchin și John Kennedy apreciază eforturile României și ale altor aliați care respectă angajamentul de a atinge și chiar depăși obiectivul de 2% din PIB pentru cheltuielile în domeniul apărării“, potrivit unui mesaj al Ambasadei României în Statele Unite, postat pe pagina de Facebook.

Ecourile pozitive în Senatul american ale contribuției României la securitatea NATO reconfirmă rolul țării noastre de aliat responsabil și predictibil în actualul context geostrategic, mai arată sursa citată.

Începând cu anul în curs, sectorul de apărare din România beneficiază de o alocare bugetară echivalentă cu 2,5% din PIB-ul național, notează TVR.

scroll to top