Închide

STUDIU: Aproape 50% dintre studenți vor primi ajutor financiar din partea familiei în anul universitar care urmează

Avatar
student, library, books

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aproximativ jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă, arată un sondaj realizat recent. Aproximativ 79% dintre studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România  în timp ce 14% vor urma o facultate particulară din țară. Aproape 8% vor studia facultatea în străinătate, țările cele mai populare sunt Anglia, Olanda și Spania.

Aproximativ 43% dintre respondenți spun că își vor sprijini copiii, din punct de vedere financiar, pe perioada studiilor universitare, în timp ce peste 30% spun că vor acoperi doar jumătate din cheltuieli, deoarece copiii beneficiază de bursă. Pe de altă parte, 1 din 4 studenți (peste 27%) vor lucra pe perioada studiilor, conform răspunsurilor date în cadrul sondajului.

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulți dintre studenți au optat pentru Politehnică și domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii). Urmează medicina (circa 17%), dreptul (aproximativ 10%) și facultățile de limbi străine.

Aproape jumătate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie, iar puțin peste 24% vor locui acasă.

Conform sondajului citat de RFI, 4 din 5 studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din țară. Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate, țările cele mai populare fiind Anglia, Olanda și Spania.

Studiul privind pregătirile pentru începerea anului școlar studențesc a fost realizat de CEC Bank  în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro. Cercetarea a fost făcută online pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți persoane fizice din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

scroll to top