Închide

Sezonul de schi din Poiana Brașov se deschide de 1 Decembrie, cu două luni mai devreme decât anul trecut

Avatar
Poiana Brasov 1

Sursa foto: Primăria Brașov.

Timp de citire: 2 minute

Sezonul de schi 2023/2024 se va deschide chiar începând din mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională. Anunțul a fost făcut de primarul Brașovului, Allen Coliban, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local, scrie publicația locală BizBrașov.

Astfel, începând de vineri, 1 Decembrie, se va putea schia pe pârtiile din stațiune, iar de săptămâna viitoare, brașovenii vor avea parte și de o facilitate la tarife, care a fost aprobată astăzi, după dezbateri intense în cadrul ședinței de plen.

Astfel, consilierii locali au avut pe ordinea de zi o serie de proiecte ce vizează buna funcționare a activității în sezonul de schi, de la parteneriatul cu operatorul instalațiilor de transport pe cablu, la includerea unor reduceri de tarife exclusiv pentru brașoveni.

Din nefericire, ca urmare a faptului că Guvernul a decis creșterea TVA la transportul pe cablu, de la 5% la 19% începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele vor fi mai mari de anul viitor.

Creșterea totală, având în vedere și rata inflației și indicele de consum, va fi de aproximativ 17%, față de sezonul trecut.

O variantă de reduceri pentru brașoveni negociată, fără costuri suplimentare de la bugetul local

În ceea ce privește ”Ziua Brașoveanului” pe pârtiile din Poiană, aceasta ar urma să fie în fiecare miercuri, iar persoanele care au domiciliul în municipiul Brașov ar urma să beneficieze de reduceri de 50% la transportul pe cablu în respectiva zi, respectiv pentru cartele de 1, 2 sau 4 ore și la abonamentul de o zi.

“Chiar dacă pare că fiind o zi lucrătoare nu vor fi prea mulţi schiori, să ne gândim la tineri, la pensionari, la bunicii care să-şi ducă nepoţii la schi să trăiască ce am trăit şi eu, în urmă cu mulţi ani, alături de bunicul meu”, şi-a susţinut primarul Allen Coliban iniţiativa.

Noul cadru de colaborare mai prevede, printre altele, introducerea unei cartele de sezon, solicitată în special de şcolile de schi, precum şi facilităţi pentru hotelurile care achiziţionează un număr mare de abonamente.

scroll to top