Închide

Sfat de la E.ON pentru aleșii locali: Instalați iluminat pe LED și reduceți factura cu până la 60%!

Avatar
E.on Iluminat Public Led

Foto: eonenergy.com

Timp de citire: 2 minute

Furnizorul şi distribuitorul de energie E.ON Energie România anunţă că 44 de localităţi din şapte judeţe şi-au redus cu până la 60% facturile pentru iluminatul public, după ce au instalat sisteme de iluminat public cu performanţă energetică ridicată, bazate pe tehnologie LED.

”E.ON Energie România a finalizat, în ultimii patru ani, instalarea unor sisteme de iluminat public cu performanţă energetică ridicată, bazate pe tehnologie LED, în 44 de localităţi din şapte judeţe, oferind soluţii proiectate să corespundă nevoilor specifice ale fiecărei localităţi. Alte patru proiecte pentru tot atâtea localităţi sunt în curs de finalizare. În contextul creşterii preţurilor la energie şi a presiunii exercitate pe bugetele locale, una dintre soluţiile recomandate de E.ON pentru reducerea facturilor este eficientizarea sistemelor publice de iluminat, a căror pondere în factura de energie a unei localităţi poate ajunge la aproximativ 50%”, anunţă compania printr-un comunicat de presă.

Economia obţinută poate fi de până la 60% din consumul de energie cu iluminatul public, comparativ cu sistemele vechi de iluminat, iar beneficiile sunt pe termen lung.

În cadrul proiectelor implementate de E.ON până în prezent au fost montate, în total, aproximativ 4.250 de corpuri de iluminat moderne. Unele proiecte au presupus, conform cerinţelor beneficiarilor, şi extinderi ale sistemelor, precum şi implementarea unor sisteme inteligente de telegestiune, care asigură reduceri suplimentare de consum.

”De exemplu, în comuna Costeşti din judeţul Vaslui, în cadrul unui parteneriat cu primăria, au fost înlocuite 300 de corpuri vechi de iluminat exterior, ceea ce a adus o economie de 57% la factura cu iluminatul public al celor şase localităţi aparţinătoare. În comuna Ususău din judeţul Arad, care mai are în componenţă cinci localităţi, a fost realizat un proiect prin care au fost montate 426 de corpuri noi de iluminat exterioare, economia rezultată fiind de 47% din consumul de energie al localităţilor pentru iluminatul stradal. Iluminatul interior al clădirilor publice are, totodată, un potenţial semnificativ de eficientizare energetică pentru primării. La Zăbrani, judeţul Arad, compania E.ON a înlocuit toate cele 391 de corpuri de iluminat vechi, economia rezultată fiind de 53%”, mai arată compania.

Alte beneficii aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED sunt: reducerea costurilor operaţionale şi de întreţinere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecţie ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătăţirea calităţii luminii, impact redus asupra mediului şi, totodată, reducerea emisiilor de carbon.

scroll to top