Închide

Simona Halep vs Sorana Cîrstea, meciul zilei la Indian Wells – între miza sportivă si cea financiară

Avatar
Halep.cirstea2

foto: Facebook/FRT

Timp de citire: 2 minute

Simona Halep și Sorana Cîrstea au confirmat momentul excelent la Indian Wells, calificându-se în optimile de finală ale turneului californian, unde se vor întâlni într-un meci oficial pentru prima dată după 12 ani.

Simona Halep a învins-o pe Coco Gauff, 6-3, 6-4, într-un meci foarte bun pentru favorita 24, care nu și-a pierdut deloc serviciul în duelul cu Gauff, cap de serie 16, scrie treizecizero.

Sorana Cîrstea a trecut de Anna Kalinskaya, revenind de la set și break; a fost 5-7, 6-1, 6-0 pentru Sorana, care se califică pentru prima dată în optimile de finală la Indian Wells.

Astfel, Simona și Sorana, jucătoarele cele mai reprezentative pentru tenisul românesc în ultimii 15 ani, se vor afla față în față marți pentru un loc în sferturile Indian Wells.

Va fi a patra întâlnire dintre cele două (2-1 Sorana), dar doar a doua pe un tablou principal WTA – și e remarcabil cum, în ciuda faptului că ambele sunt prezente în top de atâția ani, sorții nu le-au adus față în față mai bine de un deceniu.

Simona aduce la acest meci o serie de 17 victorii consecutive contra compatrioatelor sale (34-4 în total vs românce).

Duelul dintre Simona și Sorana va avea și o implicație în clasament, oferindu-i Soranei o oportunitate directă de a o depăși pe Simona în caz de victorie și de a deveni astfel numărul 1 din România; ambele situații s-ar întâmpla pentru prima dată din 2013.

Forma excelentă a Soranei din ultimii doi ani și coborârea Simonei din clasament din cauza absenței îndelungate din sezonul precedent le-au apropiat foarte mult pe cele două în clasament; acum însă ambele joacă la un nivel foarte bun, ceea ce face ca acest meci să se întâmple într-un moment potrivit. De altfel, cele două stau foarte bine și în Race to WTA Finals (10 Simona, 12 Sorana – după victoriile din această rundă).

Dar meciul dintre cele două va avea și o componentă financiară importantă în joc, pe lângă miza sportivă.

Odată cu calificarea în optimile de finală ale competiției din California, cele două tenismene române și-au asigurat câte 94.575 de dolari.

Potrivit SpotMedia, calificarea în sferturi duce câștigul la 179.940 de dolari.

Mai departe, prezența în semifinale garantează un premiu de 343.985 de dolari, în timp ce finalista va fi recompensată cu 646.110 dolari, iar câștigătoarea va pleca spre casă cu un cec în valoare de 1.23 milioane de dolari.

8.584.055 dolari sunt premiile totale la Indian Wells 2022.

Meciul dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea se va juca marți de la 20.00, ora României. Jucătoarea care se va impune în duelul românesc o va întâlni în sferturi la Indian Wells pe învingătoarea dintre croata Petra Martic și rusoaica Ludmila Samsonova.

Celelalte două optimi de finală de pe această parte de tablou sunt Iga Świątek vs. Angelique Kerber și Harriet Dart vs. Madison Keys.

scroll to top