Închide

Spania | Amenzi consistente pentru cei care rețin în absență locuri pe plajă

Avatar
girls, beach, sun

Fotografie de Carabo_Spain pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Cine ocupă un loc pe plajă și apoi pleacă riscă amenzi de până la 750 de euro în Spania, unde poliția încearcă să-i convingă pe oameni să renunțe la acest obicei.

Ibericii merg la plajă de la primele ore, ca să prindă un loc foarte aproape de apă. Își instalează umbrela de soare și șezlongul și își rezervă în acest fel locul, dar după aceea pleacă în oraș, așa că polițiștii care patrulează în zonele respective le confiscă lucrurile și îi amendează cu sume cuprinse între 300 și 750 de euro.

Potrivit Digi24, zeci de obiecte au fost confiscate în ultima perioadă în diverse regiuni ale Spaniei.

Plajele din Spania sunt guvernate de fiecare regiune în parte, astfel încât există adesea reguli specifice.

Începând din 8 iulie, de pildă, turiștii nu mai au voie să fumeze pe plaja din Barcelona, o interdicție care era deja în vigoare în alte zone din Spania, cum ar fi Majorca.

De asemenea, spălatul cu săpun și șampon pe plajă este ilegal pe întreg teritoriul Spaniei din cauza daunelor pe care le pot provoca aceste produse mediului.

O reglementare ce poate părea ciudată a fost introdusă la Vigo, în Galicia, și prevede ca turiștii să fie amendați cu 750 de euro dacă urinează în mare.

Pe unele plaje din Spania este interzis să se facă grătare, iar în San Sebastian, petrecăreții care încearcă să înoate în mare după câteva pahare de alcool vor trebui să achite factura pentru propria salvare.

scroll to top