Închide

Spionarea angajaților de către șefii Amazon, sancționată în Franța cu 32 de milioane de euro

Avatar
control, surveillance, censorship

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Autoritatea franceză pentru protecția datelor cu caracter personal a amendat giganul mondial al comerțului online Amazon.com cu 32 de milioane de euro, pentru configurarea unui sistem de monitorizare a activității și performanței angajaților pe care l-a numit ”excesiv de intruziv”, notează publicația Bloomberg, citând un comunicat al Comisiei Naționale pentru Informatică și Libertăți (CNIL) din Franța.

În comunicatul citat, CNIL precizează că sunt vizate scanerele care urmăresc activitatea și performanța angajaților.

Autoritatea franceză a mai transmis că sistemul celor de la Amazon diferă de metodele tradiționale de monitorizare ”din cauza amplorii la care au fost implementate, atât în ceea ce privește exhaustivitatea, cât și permanența lor”.

Gigantul comerțului electronic a fost amendat și pentru că nu asigură suficiente mijloace de securitate a datelor cu caracter personal în cadrul proceselor de supraveghere video.

Amazon a calificat concluziile CNIL ca fiind incorecte și a transmis, printr-o declarație separată, că își rezervă dreptul de a contesta decizia.

”Sistemele de management al depozitelor sunt configurate după standardele din industrie, sunt necesare pentru a asigura siguranța, calitatea și eficiența operațiunilor, pentru a urmări situația stocurilor și pentru a procesa pachetele la timp și în conformitate cu așteptările clienților”, au reacționat cei de la Amazon.

scroll to top