Închide

Spotify va avea asistent digital, funcțional doar în cadrul aplicației

Avatar
music on your smartphone, spotify, music service

Fotografie de PhotoMIX-Company pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Platforma suedeză de streaming Spotify a început implementarea unei funcţii de control pe baza comenzilor vocale, similară asistenţilor digitali Siri, Alexa şi restul.

“Hey, Spotify” este cea mai nouă comandă vocală pe care utilizatorii dispozitivelor mobile o pot folosi, însă, spre deosebire de comenzile celorlalţi asistenţi digitali, aceasta va funcţiona doar în cadrul aplicaţiei Spotify, transmite news.ro.

Noua facilitate funcţionează similar altor asistenţi digitali. După comanda “Hey, Spotify”, utilizatorul poate comanda redarea unei anumite melodii, artist, playlist etc.

Pentru a folosi comenzile vocale, utilizatorii vor fi încurajaţi, la deschiderea aplicaţiei, să acorde Spotify dreptul de accesare a microfonului. Acest lucru se poate face şi manual, de la Settings > Microphone permissions > “Hey Spotify”.

Pe un smartphone, unde există cel puţin un asistent digital care poate răspunde la comenzi inclusiv când telefonul este blocat şi poate opera cu un mare număr de aplicaţii, asistentul celor de la Spotify pare de prisos.

Acesta are, însă, sens în contextul în care Spotify lucrează la un media player auto. Compania suedeză şi-a putea anunţa în curând noul media player, care să includă şi noul sistem de comenzi vocale.

scroll to top