Închide

Star al echipei Manchester United, campanie pentru combaterea foametei din rândul copiilor

Avatar
Egwrubwwkausvek

foto: Twitter / Marcus Rashford

Timp de citire: 2 minute

Atacantul lui Manchester United, Marcus Rashford, și-a unit forțele cu marile supermarketuri și furnizorii de alimente din Marea Britanie pentru a forma un grup de lucru care să ajute la combaterea sărăciei alimentare în rândul copiilor, transmite AFP.

Campania atacantului din Anglia a pus presiune pe guvernul britanic în iunie pentru a le oferi elevilor tichete de masă școlară gratuite în vacanța de vară.

În timp ce școlile din întreaga Anglie reîncep săptămâna aceasta, tânărul sportiv de 22 de ani a declarat că,  inițial, campania sa a fost o soluție pe termen scurt și că „Grupul de acțiune pentru combaterea sărăciei în alimentația copiilor” va promova soluții pe termen lung.

Comercianții cu amănuntul și producătorii de alimente, inclusiv Aldi, Lidl, Kellogg’s și Tesco, își vor oferi expertiza și acoperirea prin dedicarea platformelor lor împărtășirii poveștilor celor mai afectați copii din Marea Britanie de nesiguranța alimentară.

Rashford a vorbit despre propria sa experiență de utilizare a tichetelor de alimente, el crescând într-o familie cu venituri mici și despre faptul că vrea să ajute la eliminarea stigmatizării de a cere ajutorul.

“Simt că uneori oamenii cred că sunt priviți de sus dacă cer ajutor”, a spus el pentru BBC.

“Ar trebui să ne simțim liberi să cerem ajutor pentru orice. Ține capul sus și dacă ai nevoie, du-te și primește ajutor.”

Rashford a spus că grupul de lucru susține trei recomandări naționale de strategie alimentară.

Acestea ar crește numărul de copii care au dreptul la mese gratuite la școală cu 1,5 milioane, ar oferi sprijin în timpul vacanțelor școlare la 1,1 milioane de copii în plus și ar crește valoarea bonurilor alimentare cu puțin peste o liră sterlină pe săptămână, pentru a ajuta încă 290.000 de copii sub vârsta de patru ani.

“Este ușor de văzut că, dacă nu luăm măsuri rapid, problema sărăciei alimentare a copiilor va avea efecte devastatoare asupra stabilității țării noastre”, a spus Rashford într-o scrisoare adresată membrilor parlamentului britanic.

Am vorbit recent cu o mamă care, împreună cu cei doi fii ai săi, trăiește în prezent din trei felii de pâine pe zi – îmbibându-le în apă fierbinte și adăugând zahăr, în speranța că această consistență de terci ar putea face față mai bine foametei copilului ei de un an.

Am vorbit cu o familie care dormea ​​pe o saltea pe podea – motivul fiind că, la fel ca orice părinte bun, nu aveau de ales decât să vândă orice valoare materială pe care o dețineau, pentru a pune mâncare pe masă copiilor.

Toate acestea sunt rezultatul unor circumstanțe neprevăzute care sunt în totalitate în afara controlului lor, cum ar fi concedierea și boala.

Aceasta este adevărata realitate a Angliei în 2020”, a mai spus starul lui Manchester United.

scroll to top