Închide

Stațiunea elvețiană St. Moritz, afectată de coronavirus

Avatar
riders, snowboarder, snowboard

Fotografie de Antelao pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Autoritățile sanitare au carantinat două hoteluri și au închis câteva școli de schi în eleganta stațiune elvețiană St Moritz, luni, pentru a încerca să limiteze un focar al noii variante de coronavirus, extrem de contagioase.

Potrivit Reuters, cantonul estic Grisons a impus purtarea măștii în orașul cu 5.200 de rezidenți, care se mândrește ca fiind locul de naștere al sporturilor moderne de iarnă. Marți va avea loc testarea în masă a rezidenților.

„Se știe despre aproximativ o duzină de cazuri în două hoteluri. Pentru a proteja sănătatea populației și a oaspeților, departamentul de sănătate a carantinat cele două hoteluri și a comandat teste corona pentru angajații și oaspeții lor ”, a declarat cantonul într-un comunicat.

Nu s-au precizat naționalitățile oaspeților și nici care nouă variantă de coronavirus a fost detectată. Autoritățile nu au putut fi contactate imediat pentru informații suplimentare.

Elveția a închis restaurante, baruri, teatre și locuri de agrement pentru a limita răspândirea bolii, dar a lăsat teleschiurile deschise și implementând regimuri stricte pentru protejarea sănătății publice.

scroll to top