Închide

Studiu: Aproape o cincime dintre proprietarii de animale de companie și-au redus cheltuielile

Avatar
cat, pet, licking

Fotografie de TeamK pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aproximativ o cincime dintre proprietarii de animale de companie din Marea Britanie au fost nevoiți să facă reduceri la asigurarea animalelor de companie, la vizitele la veterinar și la hrana pentru animale, potrivit celor mai recente date ale sondajului anual al UK Pet Food, citate de ESM Magazine.

Marea majoritate a proprietarilor de animale de companie ar face orice pentru animalele lor de companie, se arată în studiu, care a adăugat că renunțarea la un animal de companie sau modificarea rutinei de îngrijire a acestuia reprezintă adesea o ultimă soluție.

Cu toate acestea, datele au arătat că, alături de o scădere de 6% a populației de câini și pisici, care se ridică acum la 12 milioane și, respectiv, 11 milioane, 13% dintre gospodării au recunoscut că au renunțat la un animal de companie în 2022.

Această cifră este mai mare (28%) în rândul tinerilor proprietari cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani.

Aproape jumătate (47%) au renunțat la un câine, 36% la o pisică, 12% la o pasăre de interior, 8% la un iepure, 6% la un porcușor de Guineea și 7% la un alt animal de companie, arată datele.

În rândul milenialilor și al generației Z, 30% au declarat că criza costului vieții i-a făcut să se gândească din nou la deținerea unui animal de companie.

Impactul crizei costului vieții

 “Evenimentele mondiale au avut un impact masiv asupra stilului de viață în ultimii ani. Pe parcursul pandemiei, am observat o creștere a numărului de persoane care și-au adăugat un animal de companie în familie, deoarece căutau compania extraordinară pe care o poate aduce un animal de companie. Astăzi, proprietarii sunt în mod clar afectați de costul vieții și, din păcate, cifrele de renunțare sunt ridicate”, a declarat Nicole Paley de la UK Pet Food.

Natalie Powdrill-Wells, ofițer de cercetare la Woodgreen Pets Charity, a adăugat: “Ne confruntăm acum cu un potop de cereri pentru serviciile noastre, cu liste lungi de animale de companie care așteaptă să ajungă în grija noastră, deoarece proprietarii nu mai pot, din păcate, să aibă grijă de ele.

Numărul de animale de companie din gospodăriile din Marea Britanie a crescut cu 9% de la an la an în 2022, dar proporția de gospodării care dețin un animal de companie a scăzut.

Preferința pentru animalele de companie mai mici, cum ar fi iepurii, porcușorii de Guineea și hamsterii, a crescut cu 50%.

Cheltuieli

Sondajul a scos la iveală faptul că doar 29% dintre persoane au luat în considerare costurile atunci când și-au luat un animal de companie.

Aproape o cincime dintre respondenți au declarat că animalul lor de companie s-a dovedit a fi mai scump decât au considerat.

Paley a adăugat: “Populația de animale de companie de talie mică este în creștere, ceea ce sugerează că oamenii cred că acestea sunt mai ușor de gestionat și mai puțin costisitoare de întreținut. Deși animalele de companie aduc o bucurie imensă într-o gospodărie, ele vin, de asemenea, cu o responsabilitate uriașă și este atât de important să înțelegeți implicațiile privind îngrijirea și costurile – indiferent de mărimea animalului dumneavoastră de companie.

scroll to top