Închide

Studiu: Aproximativ o treime dintre români includ produse ecologice în alimentația lor

Avatar
shopping cart, vegetables, diet

Fotografie de pasja1000 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Produsele ecologice câştigă popularitate în toată Europa, inclusiv în România, unde tot mai mulţi români sunt dornici să adopte un stil de viață mai sănătos. Peste 30% dintre români consumă produse ecologice și sunt de părere că un comportament responsabil are impact pozitiv asupra mediului înconjurător (86%), conform studiului realizat de Reveal Marketing Research.

● 32% dintre români obișnuiesc să consume produse ecologice de 2-3 ori pe săptămână;
● 6 din 10 români declară că iau măsuri pentru a contribui la reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului;
● Românii, tot mai interesați de a duce un stil de viață sănătos (44%).

Cat De Des Consumati Produse Ecologice
Foto: Reveal Marketing Research

Tendința către un stil de viață sănătos este prezentă la 3 din 10 români și constă în dorința de a proteja mediul înconjurător (17%), de a face mai mult sport (15%), de a fi mai cumpătat (14%) și de a consuma produse ecologice de câteva ori pe săptămână (32%). Printre beneficiile consumului de produse ecologice se numără:

  • produsele bio sunt mai hrănitoare (38%);
  • produsele ecologice au un conținut mai ridicat în vitamine, antioxidanți și minerale (55%);
  • originea verificată a produselor (39%);
  • calitatea garantată a produselor (54%);
  • reconectarea cu natura (45%).

Românii pun sănătatea familiei pe primul loc

32% dintre români pun sănătatea familiei pe primul loc, ceea ce îi determină să aleagă produse ecologice săptămânal. Ambalajul generat prin metode sustenabile a devenit un real interes pentru 61% dintre români, aceștia fiind interesați în egală măsură atât de ingredientele produselor alimentare, cât și a celor de îngrijire sau curățenie.

Pe lângă alimentație, românii dau dovadă de responsabilitate și prin inițiativa de a contribui la reducerea poluării si îmbunătățirea calității aerului (60%).

Metoda de colectare pentru proiect este CAWI (computer assisted web interview). Datele au fost colectate lunar, în perioada 04-10.06.2021, pe un eșantion reprezentativ national (urban și rural) de 1024 de persoane. Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de încredere: 95%.

scroll to top