Închide

SUA promite că inflația va reveni la normal din a doua jumătate a anului viitor

Avatar
Usa Inflacion

Foto: newsbreezer.com

Timp de citire: < 1 minut

Statele Unite nu pierd controlul asupra inflaţiei, a declarat duminică secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, aceasta afirmând că se aşteaptă ca indicatorul să revină la normal în a doua jumătate a anului 2022, transmite Reuters.

Yellen a spus, într-un interviu acordat CNN, că planul de cheltuieli pentru infrastructura internă al preşedintelui Joe Biden şi pachetele Build Back Better vor fi alocate în următorii 10 ani, dar ea nu a spus dacă acest lucru ar exacerba inflaţia.
“Nu cred că suntem pe punctul de a pierde controlul inflaţiei. Pe o bază de 12 luni, rata inflaţiei va rămâne ridicată în anul viitor, din cauza a ceea ce s-a întâmplat deja. Dar mă aştept la o îmbunătăţire de la jumătatea anului viitor”, a spus Yellen.
Problemele din lanţurile de aprovizionare au afectat Statele Unite şi alte ţări, unde redeschiderea economiilor determină o creştere a cererii.
“Pe măsură ce facem progrese suplimentare în ceea ce priveşte pandemia, mă aştept ca aceste blocaje să scadă. Americanii vor reveni la muncă pe măsură ce condiţiile se vor îmbunătăţi”, a mai spus ea.
Rezerva Federală a promis că va menţine rata dobânzii overnight, de referinţă, la nivelul actual de aproape zero, până când economia va reveni la ocuparea deplină a forţei de muncă şi inflaţia va atinge ţinta oficială de 2% a băncii centrale, aceasta din urmă fiind pe cale să rămână uşor peste acest nivel pentru ceva timp.
scroll to top