Închide

Suntem masochiști? O companie din Austria câștigă contractul deceniului cu CNAB

Avatar
Stop Schengen

Foto: Shutterstock

Timp de citire: < 1 minut

Austriecii de la SC Porr Construct au câștigat un important contract în România. Compania austriacă va încasa suma colosală de 308 milioane lei pentru creşterea capacităţii operaţionale a infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Este cel mai mare contract de investiţii la CNAB din ultimii 10 ani, precizează Agerpres.

Investiţia vizează lucrări de amploare la mai multe căi de rulare a aeronavelor, lucrări ce se vor finaliza în doi ani şi vor avea o garanţie de 109 luni.

„Lucrările vor creşte capacitatea operaţională a Aeroportului Henri Coandă, pentru optimizarea condiţiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum şi pentru majorarea numărului de poziţii de parcare”, a transmis CNAB, într-un comunicat.

Contractul, în valoare de 307,968 milioane lei, fără TVA, prevede servicii proiectare şi asistenţă în valoare de 18,227 milioane lei şi lucrări propriu-zise de execuţie în valoare de 289,741 milioane lei.

Anunțul a fost făcut în contextul în care unele voci publice au cerut boicotarea companiilor austriece ce activează în România, dat fiind că liderii austrieci au anunțat că se opun aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

scroll to top