Închide

Tanczos Barna îndeamnă la prudență în majorările pensiilor și salariilor: Nu avem proiecția bugetară pe 2023!

Avatar
bani cash numerar copyright autor www.AFACERI.news

Copyright foto: contactați autor www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Unul dintre liderii UDMR, ministrul Mediului, Tanczos Barna, este de părere că promisiunile privind majorarea de pensii de la începutul anului viitor reprezintă un gest ”prematur”. ”Este greu să faci previziuni pentru 2023 şi eu spun că ar trebui să mai aşteptăm câteva luni să vedem cum evoluează această problemă şi pe plan naţional, dar şi pe plan european”, afirmă oficialul UDMR cu privire la eventuale majorări de venituri de anul viitor.

”După 1 ianuarie eu aş aştepta să văd prognoza bugetară pe 2023. Nu m-aş pronunţa acuma. Să facem promisiuni de majorare de pensii în condiţiile în care nu ştim cum se va termina acest an, cum va afecta perioada de iarnă bugetul de stat, este un pic prematur. Eu aş propune să aşteptăm previziunile bugetare ale Ministerului de Finanţe, pentru că acolo este cheia. Cu siguranţă, este nevoie de majorări de pensii, pentru că sunt foarte mulţi pensionari care au pensiile mici, dar atitudinea responsabilă, mai ales într-o perioadă de criză, cu războiul la graniţa României, cu preţurile la energie imprevizibile, cu situaţia stocurilor de resurse nu neapărat la nivelul României, la nivelul celorlalte state, este greu să faci previziuni pentru 2023 şi eu spun că ar trebui să mai aşteptăm câteva luni să vedem cum evoluează această problemă şi pe plan naţional, dar şi pe plan european”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri seară, la Euronews România.

În ceea ce priveşte faptul că PSD a vorbit despre astfel de măsuri înainte ca ele să fie discutate în coaliţie, reprezentantul UDMR a spus, răspunzând unei întrebări, că ”nu există supărări” din acest punct de vedere.

”Tot ei (reprezentanţii PSD – n.r.) trebuie să găsească soluţia, pentru că au Ministerul de Finanţe. Este practic un anunţ de intenţie, pot să zic la un moment dat normal, dar după aceea trebuie să vină Ministerul de Finanţe să vadă dacă sunt bani, dacă se poate susţine, să nu fie în detrimentul investiţiilor, de exemplu, pentru că şi aceasta este o asumare a Guvernului, să păstrăm investiţiile”, a adăugat Tanczos Barna.

scroll to top