Închide

Tesla lansează o platformă socială pe site-ul său și își închide forumurile

Avatar
Tesla Engagement Hub 2

Sursp foto: Tesla North

Timp de citire: 2 minute

Tesla a lansat o nouă platformă socială pe site-ul său, destinată să permită proprietarilor și fanilor mărcii să „acționeze în numele Tesla și al mișcării pentru o energie mai curată”. Noul microsite – numit „Platforma de implicare Tesla” – conține deja informații despre evenimentele viitoare ale proprietarilor sau strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor afectați de cea mai recentă furtună din Texas, potrivit The Verge.

„Engage Tesla este o nouă platformă atât pentru echipa de politici publice Tesla, cât și pentru cluburile de proprietari Tesla”,

se arată în prima postare pe noul microsite.  Utilizatorii platformei pot comenta postări și pot „aprecia” ceea ce scriu alte persoane. De asemenea, pot urmări conturile individuale pentru a fi la curent cu comentariile altor utilizatori.

În același timp, Tesla închide și secțiunea de forumuri de pe site-ului său web. Deși acum există multe forumuri legate de Tesla pe internet, propriul forum de mesaje al Tesla a fost unul dintre primele locuri în care proprietarii și cumpărătorii interesați s-au putut aduna și discuta lucrurile bune și rele despre produsele companiei. De asemenea, a fost nemoderat, ceea ce a dus la probleme constante cu spamul și trollii.

Panourile de mesaje ale Tesla au îndeplinit acest scop până în prezent, dar o notă în partea de sus a apărut săptămâna aceasta spunând utilizatorilor că forumurile vor fi disponibile doar pentru citire (”read-only”) începând cu 15 martie.

„Pentru a continua conversația cu cei din comunitatea Tesla, vizitați engagement.tesla.com”,

se arată în anunț.

Platforma de implicare Tesla pare a fi un efort de a valorifica în continuare entuziasmul puternic al susținătorilor companiei, centralizând o parte din munca pe care o făceau deja singuri. De exemplu, clubul Tesla Owners din Silicon Valley a strâns deja 10.000 de dolari pentru a sprijini comunitatea Del Valle, Texas, care înconjoară zona în care se construiește noua fabrică a companiei. În plus, proprietarii Tesla au făcut mult timp lobby pentru ca guvernele lor să adopte politici privind energia verde.

Totuși, nu a existat niciodată o buclă de feedback atât de directă cu echipa de politici a companiei, așa cum se promite cu noul microsite. Noul site face, de asemenea, ușor pentru oameni să solicite abonament la cluburile de proprietari locali și să vadă evenimentele viitoare.

Fiind o „platformă de implicare”, există și un sistem de comentarii, pe care un număr de utilizatori l-au folosit deja pentru a-și împărtăși ideile de îmbunătățire. Una dintre cele mai frecvente sugestii de până acum este aceea de a păstra forumurile vechi sau cel puțin de a înlocui panoul de mesaje cu ceva similar – dar moderat – pe noul site.

scroll to top