Închide

Tesla scârțaie, Japonia depășită la exporturi auto. Cine este noul lider mondial?

Avatar
Byd China

Foto: /CFP

Timp de citire: < 1 minut

China a devenit cel mai mare exportator de mașini din lume, după ce a depășit Japonia. În 2023, Japonia a vândut nu mai puțin de 4,3 milioane de vehicule, însă nu a fost suficient ca să întreacă China.

China a întrecut Japonia la numărul de vehicule vândute în 2023, după ce a exportat 5,26 de milioane de vehicule. Astfel, China a devenit cel mai mare exportator de mașini, la nivel global. Chinezii au atins această performanță fără să comercializeze vreo mașină din Statele Unite ale Americii.

Anul trecut, China a exportat mașini în Rusia, Mexic și Europa.

De asemenea, vânzările mașinilor electrice au crescut cu 21%, iar cele ale autoturismelor plug-in hybrid cu 83%.

BYD, cea mai de succes marcă de mașini din China, a fost vândută în nu mai puțin de trei milioane de exemplare, intrând astfel, pentru prima dată, în top 10 companii de automobile din lume, scrie automarket.ro.

Din totalul de trei milioane de mașini BYD vândute de China, 1,57 milioane au fost cu zero emisii. În al patrulea trimestru din 2023, BYD a depășit și Tesla.

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de autoturisme electrice în China, după ce au fost descoperite câteva probleme cu funcțiile de conducere asistată și sistemele de blocare a ușilor.

„Din acest moment, vor fi rechemate la service un număr total de 1.610.105 vehicule electrice Model S, Model X şi Model 3 din import, şi Model 3 şi Model Y cu date de producție între 26 august 2014 și 20 decembrie 2023”,

a declarat Administraţia de Stat pentru Reglementarea Pieţei într-un comunicat online.

scroll to top