Închide

Thailanda va oferi populației 1 milion de plante de canabis gratuit. Cum pot fi utilizate?

Avatar
marijuana, leaves, cannabis

Fotografie de cytis pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Guvernul thailandez va distribui gratuit un milion de plante de canabis gospodăriilor din întreaga țară, în iunie, pentru a marca o nouă regulă care le permite oamenilor să cultive canabis acasă, a declarat Ministrul Sănătății, potrivit CNN.

Ministrul Sănătății, Anutin Charnvirakul, a anunțat mișcarea într-o postare pe Facebook, pe 8 mai, în care și-a exprimat intenția ca plantele de canabis să fie considerate „culturi casnice”.

Noua regulă, care intră în vigoare pe 9 iunie, va permite oamenilor să cultive plante de canabis acasă, după ce au anunțat guvernul local, însă plantele vor avea calitate medicală și vor fi folosite exclusiv în scopuri medicinale. În plus, canabisul nu poate fi folosit în scopuri comerciale fără licențe suplimentare. Mișcarea este cel mai recent pas în planul Thailandei de a promova canabisul drept cultură comercială. Aproximativ o treime din forța de muncă lucrează în agricultură, potrivit Băncii Mondiale.

Într-o regiune renumită pentru sancțiuni dure împotriva drogurilor ilegale, Thailanda a devenit prima țară din Asia de Sud-Est, în 2018, care a legalizat canabisul pentru cercetarea și consumul medical.

Regatul a relaxat, de asemenea, legile locale cu privire la canabis. Companiile thailandeze de băuturi și cosmetice s-au grăbit anul trecut să lanseze produse cu cânepă și CBD, un compus care nu droghează uilizatorii, după ce utilizarea lor a fost aprobată pentru bunuri de larg consum.

Într-o altă postare pe Facebook, din 10 mai, Anutin a remarcat că companiile thailandeze înregistrate pentru a face acest lucru ar putea vinde produse de canabis care conțin mai puțin de 0,2 tetrahidrocannabinol sau THC, partea plantei responsabilă pentru drogarea oamenilor.

„Acest lucru va permite oamenilor și guvernului să genereze peste 10 miliarde de baht pe an în venituri din marijuana și cânepă”, a scris Anutin.

Kitty Chopaka, un antreprenor de canabis din Bangkok, a declarat pentru CNN că legea a fost menită să deschidă calea pentru ca oamenii să folosească planta în ceaiuri sau supe medicinale.

„Va fi considerat în continuare un fapt penal dacă nu ai o rețetă legală și trebuie să fii pacient cu o anumită formă de boală pentru ca aceasta să funcționeze. Abia atunci vei putea să cultivi canabis acasă și să-l folosești așa cum vrei”, a declarat Chopaka.

Ea a adăugat că, deși consumul recreațional al drogului a rămas ilegal, „se va întâmpla să se fumeze iarbă și nu există nicio modalitate ca [guvernul] să oprească asta”.

scroll to top