Închide

Exportul de ovine și caprine vii din Ucraina s-a triplat față de anul trecut. Cine sunt principalii cumpărători?

Avatar
sheeps, animals, mammals

Fotografie de smoms_photography pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ucraina dă încă o lovitură pe piața exporturilor, dar de data aceasta nu la capitolul cereale. În ianuarie-iulie 2022, Ucraina a exportat 441 de tone de oi și capre vii. Este de trei ori mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Serviciului Vamal de Stat, potrivit Agrointeligența.

În termeni monetari, exporturile s-au ridicat la 658.000 de dolari, adică de 3,8 ori mai mult decât în ​​șapte luni din 2021.

Oile și caprinele au fost cumpărate de două țări în cele șapte luni ale anului 2022 — Egipt (90,6%) și Iordania (9,4%).

De la începutul anului 2022, în Ucraina nu s-au mai înregistrat importuri de oi și capre.

În mai multe regiuni ale Ucrainei a fost semnalată o creștere spectaculoasă a efectivelor de animale. Numai în regiunea Transcarpatia, efectivul de ovine a crescut cu 40%, ajungând la 139,8 mii capete, potrivit unui anunț făcut de către reprezentanții Colegiului Profesional Mukachevo al NUBiP al Ucrainei în cadrul unei întâlniri în cadrul proiectului OVA Zakarpattia privind dezvoltarea creșterii ovinelor.

Marea majoritate a fermelor de ovine sunt concentrate în trei raioane: Rakhivskyi (FOP „Sagon V”, FG „Heksada”, „Fenix ​​​​S”), Khustskyi (FOP Lipei Yu.Yu., „Baranovo”, FG „Selytska sadiba”) și Mizhhirskyi ( FG ”Izkivske runo”).

Colegiul profesional este sigur că dezvoltarea creșterii ovinelor în regiunile muntoase este cea care contribuie la menținerea echilibrului în ecosistemele regiunii.

scroll to top