Închide

SUA | TikTok va interzice strângerea de fonduri politice pe platforma sa

Avatar
tiktok, social media, smartphone

Fotografie de iXimus pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

TikTok a început să solicite „verificare obligatorie” pentru conturile politice din Statele Unite și va interzice orice strângere de fonduri politice pe platforma sa, a anunțat compania miercuri, potrivit CNN.

Schimbările ar putea afecta modul în care mulți dintre milioanele de utilizatori americani ai companiei interacționează cu conținutul politic înainte de alegerile intermediare din 2022.

Efortul de verificare a conturilor politice a început miercuri, pe bază de probă, și se aplică guvernelor, politicienilor și partidelor politice de pe platformă, a spus compania într-o postare pe blog.

Între timp, interdicția de strângere de fonduri a TikTok va intra în vigoare în următoarele săptămâni și face parte dintr-un efort mai amplu de a restrânge capacitatea politicienilor de a monetiza platforma.

Conform modificărilor viitoare, politicienilor și partidelor politice nu li se va permite să ceară donații utilizatorilor TikTok sau să îi direcționeze către site-uri web de strângere de fonduri, a spus compania.

Alte actualizări vor include împiedicarea conturilor politice de a utiliza celelalte funcții de monetizare ale platformei.

TikTok interzice deja publicitatea politică în politicile sale, dar pentru a aplica în continuare regula, platforma va elimina acum toate instrumentele de publicitate din conturile aparținând politicienilor și partidelor politice, a adăugat compania.

scroll to top